Președintele Donald Trump a dat ordin pentru începerea procesului de retragere a membrilor Gărzii Naționale din Washington DC, acum totul fiind ”sub control perfect”, a anunțat liderul de la Casa Albă pe Twitter. De altfel, primarul capitalei SUA a cerut în mai multe rânduri președintelui să retragă membrii Gărzii Naționale și ofițerii federali din capitală.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Tocmai am dat un ordin pentru ca Garda Națională să înceapă procesul de retragere din Washington D.C., acum totul este sub control perfect. Vor pleca acasă, dar se pot întoarce repede, dacă este nevoie. De departe au fost mai puțini protestatari aseară decât s-a anticipat”, a scris Trump pe Twitter.

De altfel, primarul capitalei, Muriel Bowser, a cerut în repetate rânduri săptămâna aceasta retragerea soldaților de pe străzile din Washington, subliniind că este îngrijorată de personalul militar neidentificat care patrulează pe străzi.

Zeci de mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Washington, pentru ceea ce se aștepta să fie cea mai mare manifestație de la începutul protestelor după moartea lui George Floyd.