Ofițerii de poliție Aaron Torgalski și Robert McCabe au pledat ”nevinovat” la acuzația de agresiune după ce o înregistrare video îi arată cum împing un bărbat de 75 de ani la pământ, în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

The Guardian.

Cei doi se vor întoarce în sala de judecată din Buffalo pe 20 iulie.

Aaron Torgalski și Robert McCabe au fost suspendați după incident, după ce, inițial, poliția din Buffalo a spus că bărbatul de 75 de ani s-a împiedicat în timpul confruntării.

În semn de solidaritate cu cei doi, alţi 57 de poliţişti din aceeaşi echipă şi-au dat demisia din trupele speciale, dar rămân în cadrul Poliţiei.

Primarul din Buffalo, Byron Brown, a precizat pentru CNN că cei 57 de polițiști care au demisionat reprezintă întreaga echipă specială de intervenție în cazuri de urgență. Primarul a precizat că el dorește ca cei doi ofițeri să aibă parte de o anchetă corectă. ”Nu cer demisia lor”, a declarat el.

Referindu-se la bărbatul rănit, edilul a mai spus că acestuia i s-a cerut în repetate rânduri să plece din acel loc, întrucât poliția a considerat că este important să evacueze zona înainte ca protestele să devină violente. Primarul a mai susținut că polițiștii au fost instruiți de către conducerea lor să fie atenți, să-i protejeze pe locuitori și să fie rezonabili.

Întrebat în legătură cu echipa de intervenție specială, Brown a spus că administrația locală are un plan de rezervă pentru astfel de situații, iar orașul va fi în siguranță în acest weekend. Poliția statului New York va trimite trupe suplimentare în oraș, ca urmare a demisiilor depuse de cei 57 de ofițeri.

Între timp, Martin Gugino, bărbatul de 75 de ani agresat de poliţişti, a fost internat în spital în stare gravă, dar stabilă.