Compania Facebook a anunţat, vineri, că nu a depistat dovezi privind interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite, deşi procurorul general al SUA, William Barr, a semnalat că există campanii pentru amplificarea clivajelor sociale, potrivit Mediafax.

Proteste in SUAFoto: Profimedia Images / Zuma Press / Greg Lovett

"Am căutat activ, dar deocamdată nu am descoperit interferenţe externe sau acţiuni interne coordonate prin conturi neautentice în cazul protestelor", a declarat vineri Nathaniel Gleicher, directorul Facebook privind politicile în domeniul securităţii cibernetice.

"Avertizăm că nu trebuie trase concluzii fără dovezi evidente privind ingerinţe externe", a subliniat reprezentantul Facebook, citat de agenţia de presă Reuters.

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat joi că grupuri externe recurg la campanii pentru dezinformare similare cu cele lansate de Rusia în scrutinul prezidenţial din 2016 pentru amplificarea clivajelor în societatea americană. "Hackeri străini şi grupuri asociate guvernelor străine se concentrează pe situaţia de aici şi încearcă să o exacerbeze în orice mod pot", a acuzat William Barr.

Platforma de microbloggning Twitter a comunicat că întreprinde acţiuni de contracarare a oricăror tentative de interferenţe.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.