Coreea de Nord a avertizat că va rupe o înțelegere militară încheiată în 2018 cu vecina din sud dacă aceasta nu va opri dezertorii și activiștii din a trimite broșuri critice la adresa Phenianului în zona demilitarizată care separă cele două țări, relatează Deutsche Welle.

Kim Yo-jong alaturi de dictatorul nord-coreeanFoto: Captura YouTube

Avertismentul a venit din partea lui Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean care ar fi în mod neoficial șefa de cabinet al lui Kim Jong-un.

Aceasta a afirmat că înțelegerea încheiată în 2018 „oricum nu are mare valoare” și a avertizat că ar putea fi închise definitiv și un birou de legătură cu sudul și un parc industrial intercoreean deschis în orașul de graniță Kaesong - ambele văzute ca semn de reconciliere între cele două țări.

Kim Yo-jong a făcut referire la miile de „broșuri anti-Coreea de Nord” care au fost aruncate recent înspre partea nordică a zonei demilitarizate.

Dezertorii și activiștii au folosit în ultimele săptămâni baloane pentru a trece peste graniță broșuri care îl condamnă pe Kim Jong-un din cauza ambițiilor sale nucleare și încălcării drepturilor omului.

„Dacă un asemenea act de intenții ticăloase săvârșit chiar în fața ochilor noștri este lăsat să își urmeze cursul sub pretextul 'libertăților individuale' și 'libertății de expresie', autoritățile din Coreea de Sud se vor confrunta cu cele mai rele consecințe în scurt timp”, scrie în comunicatul lui Kim Yo-jong publicat de presa de stat a regimului de la Phenian.

Citește și: