Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina ia în considerare anularea vizelor pentru turiștii din China, Australia, Noua Zeelandă și statele arabe pentru a atrage mai mulți vizitatori și aduce mai mulți bani în economie după relaxarea restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, relatează Reuters.

Manastirea Goloseev, UcrainaFoto: goloseevo.com.ua

Guvernul se așteaptă ca economia să se contracteze cu 12% în al doilea trimestru din 2020, după o scădere de 1,5% în primele trei luni ale anului.

„Este necesar să liberalizăm politica privind vizele: dacă o țară anulează cerințele pentru ucrainienii care o vizitează, le vom anula și noi. Trebuie să concurăm pentru turiști”, a afirmat Zelenski.

Potrivit departamentului de comunicare al președintelui, un turist străin cheltuie în mod obișnuit 120-150 de dolari zilnic în Ucraina și în medie rămâne în țară pentru 3-4 zile. Anul trecut 14 milioane de turiști au vizitat Ucraina.

În 2018 țara a introdus vize electronice pentru cetățenii din 52 de țări, incluzându-i pe listă pe cei din China sau Australia iar o singură viză pentru o ședere de 30 de zile costă 85 de dolari.

Cetățenii Uniunii Europene pot intra în țară pentru călătorii scurte fără viză.