Iranul l-a eliberat pe fostul soldat american prizonier Michael White, care se întoarce joi în Statele Unite, după ce un om de știință iranian eliberat de Washington a ajuns la Teheran, într-un posibil schimb de deținuți între cele două țări inamice, potrivit AFP.

Michael WhiteFoto: Captura YouTube

Michael White „se află într-un avion elvețian care tocmai a părăsit spațiul aerian iranian”, a declarat Donald Trump într-un tweet, potrivit AFP.

Președintele Statelor Unite a mulțumit Elveției pentru „ajutorul său extraordinar” și a promis că va continua să lucreze pentru „eliberarea tuturor americanilor ținuți ostatici în străinătate”.

Mama lui Michael White a anunțat anterior eliberarea.

"În ultimele 683 de zile fiul meu Michael a fost ţinut ostatic în Iran de Gardienii Revoluţiei'', armata ideologică a Republicii Islamice "şi am trăit un coşmar. Sunt fericită să anunţ că acest coşmar s-a încheiat'', a anunţat Johanne White într-un comunicat.

Această eliberare survine la o zi de la revenirea în Iran a unui cercetător iranian, Sirous Asgari, eliberat de Statele Unite după aproape trei ani de detenţie pentru spionaj.