​Manifestațiile din Statele Unite provocate de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era arestat, au fost mult mai liniștite miercuri, după mai multe nopți de proteste care au escaladat în confruntări cu poliție, jafuri și incendieri, potrivit Reuters.

Proteste după moartea lui George FloydFoto: ROBERTO SCHMIDT / AFP / Profimedia

UPDATE 08.09 Un polițist a fost împușcat iar altul a fost rănit cu cuțitul în Brooklyn, a anunțat poliția, dar nu eset clar dacă atacul are legătură cu protestele. O persoană a fost arestată, iar cei doi polițiști răniți au fost duși la spital.

Mii de demonstranți s-au strâns acum în apropierea Casei Albe și au aprins luminile de la telefoane, cântând împreună o melodie soul din anii ’70, ”Lean on Me” (Sprijină-te pe mine”) înainte să reînceapă scandările contra poliției.

Mai mulți protestatari le-au cerut celor mai provocatori dintre ei să nu mai intre în conflict cu forțele de ordine și să părăsească manifestația.

De menționat că mai multe orașe americane au redus din interdicțiile de circulație impuse noaptea din cauza protestelor.

Singurul loc în care situația a devenit mai agitată a fost cartierul newyorkez Brooklyn, unde scutierii poliției au intervenit pentru dispersarea a aproximativ 1.000 de protestatari care sfidau interdicția de circulație.

Confruntarea din Brooklyn pare să fie marea excepție a unei nopți mai calme decât cele din ultima săptămână, totul în contextul în care procurorii au adăugat noi capete de acuzare la adresa celor patru polițiști din Minneapolis implicați în moartea lui George Floyd.