Financial Times: George Floyd și povestea celor Două Americi

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 3 iunie 2020, 23:37 Actualitate | Internaţional


Proteste în SUA
Foto: Profimediaimages Robyn Beck AFP
Tulburările sociale s-au răspândit în întreaga Americă și chiar dincolo de ea, provocate de uciderea unui bărbat afro-american neînarmat, George Floyd, de către un polițist din Minneapolis.

Ele au atras chiar și mai multă atenție asupra injustiției rasiale și a bifurcării economice din SUA - și a felurilor în care ele sunt strâns legate -, expuse deja total de pandemia de Covid-19. Tot așa cum oamenii de culoare au fost victime ale virusului în mod disproporționat, ei sunt supuși și unor niveluri mai ridicate de încarcerare și brutalitate polițienească.

Cauzele problemei sunt profunde și vechi. O linie invizibilă pleacă de la păcatul originar al sclaviei din SUA, trece prin segregarea rasială din sudul Jim Crow [denumirea generală și colocvială a legislației rasiste - n.trad.], și ajunge la tactica „gerrymandering”, adică redesenarea hărților electorale ce stă la baza oprimării economice sistemice a afro-americanilor. Drept urmare, comparativ cu albii, ei au suferit vreme de decenii niveluri mai ridicate ale sărăciei și șomajului, precum și niveluri mai scăzute ale educației și perspectivelor de sănătate.

În perioada postbelică șomajul în rândul afro-americanilor a fost în mod tipic dublu față de cel din rândul americanilor albi. Un oarecare progres spre închiderea acestei falii a fost realizat în ultimii 10 ani mulțumită diminuării aproape de zero a șomajului înainte de pandemia de Covid-19 - companiilor nu le mai este atât de ușor să discrimineze atunci când chiar au nevoie de muncitori. Cu toate acestea, există încă o diferență persistentă între perspectivele americanilor albi și ale celor de culoare.

Criza coronavirusului a împărțit forța de muncă în trei categorii: cei care și-au pierdut slujba sau măcar o parte din salariu; cei care au fost catalogați lucrători „esențiali” și trebuie să trudească pe parcursul crizei (adesea cu mari primejdii pentru sănătatea lor); și lucrătorii din domeniul cunoașterii virtuale, a căror viață abia dacă a fost afectată. Afro-americanii au căzut în mod disproporționat în una dintre primele două categorii.

Deși s-au confruntat cu pierderi de slujbe fără precedent, ei au fost totodată și în prima linie a crizei în calitate de muncitori esențiali, adesea în slujbe prost plătite sau periculoase. Ei au fost mai expuși la virus, fie prin munca lor, fie prin vulnerabilități fizice, întrucât oamenii fără acces la servicii medicale și nutriție de calitate ori locuințe decente sunt mai supuși riscului. În consecință, afro-americanii au suferit mai mult de rate ale infectării și mortalității peste medie.

Combinația dintre șomajul în masă, Covid-19 și tulburările sociale are potențialul de a exacerba diviziunea. Mulți dintre americanii cei mai bogați trăiesc în cartiere îmbelșugate sau au fugit la casele lor de vacanță unde așteaptă în confort sfârșitul carantinei. Pe de altă parte, dizidența socială la scară mare din cele mai dens populate zone ale țării amenință deopotrivă perspectivele sanitare și redeschiderea economiei.

Președintele Donald Trump a încercat să profite de senzația că legea și ordinea publică sunt în pericol, incitând la și mai multă furie, cu potențial pentru mai multă violență. Dacă alți politicieni au pus accent pe unitate, de exemplu guvernatorul de New York Andrew Cuomo, dl Trump a încercat să zugrăvească un tablou învrăjbitor în care protestatarii violenți se războiesc fără vreun scop cu polițiștii buni.

Americanii n-ar trebui să-l creadă. După cum s-a exprimat dl Cuomo, tragedia lui George Floyd este unul dintre numeroasele „capitole dintr-o carte. Iar titlul cărții este perpetuarea injustiției și inegalității în America”. Unicul mod de a se pune capăt poveștii celor Două Americi este acela de a admite că inegalitatea rasială și cea economică sunt profund legate. Soluționarea crizei Covid-19, a violenței polițienești, a șomajului și a majorității celorlalte probleme americane va necesita conectarea punctelor dintre cele două - un lucru pe care președintele s-a dovedit incapabil să-l facă. (Financial Times)-preluare Rador
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5785 vizualizari

 • -9 (43 voturi)    
  Deci (Joi, 4 iunie 2020, 0:41)

  Joseph18 [utilizator]

  Despre "George Floyd și povestea celor Două Americi"

  Doresc sa prezint doua exemple - din cadrul aceleiasi grupari de oameni - care pot sa dovedeasca cel mai bine IDEEA de cele 'Doua Americi'!

  1 - Primul este un NOU video [de 5 minute] despre momentul arestarii lui George Floyd.
  Pe le mijlocul filmuletului [minutele 3-4] se poate vedea ca dupa ce a fost scos din masina lui, arestatul NU isi putea tine echilibrul, chiar stat in fund, desigur datorita unei starii de 'oboseala' fara explicatie....
  [Oricum, merita sa vedeti video intreg]

  2 - Al doilea aspect, este cazul Capitanului David Dorn, tot un afro-american, care a fost UCIS astazi in timp ce dorea sa apere un magazin de cei care jefuiau in timpul 'demonstratiilor' de solidaritate...!

  Acest David Dorn lucra in Politie de 38 de ani, evident fiind de partea apararii Legii, asta spre deosebire de victima Gerge Floyd...

  Mie mi se pare interesant ca si CNN-ul a publicat
  cazul Capitanului David Dorn, aceasta dand impresia ca si acest post TV simte, totusi, ca exista Doua Americi, dar NU pe criterii rasiale, ci de caractere individuale...

  ‘Retired St. Louis Police captain killed after responding to a pawnshop alarm during looting’.
  June 3, 2020
  https://edition.cnn.com/2020/06/03/us/david-dorn-st-louis-police-shot-trnd/index.html

  Desigur, fiecare este Liber sa creada ce va dori!
  • +11 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 iunie 2020, 10:30)

   [anonim] i-a raspuns lui Joseph18

   • -4 (8 voturi)    
    Facebook-ul... (Joi, 4 iunie 2020, 14:07)

    Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui

    Faptul ca va prezentati ca fiind @generatiafacebook NU este o garantie ca ati depasit o anumita valoare a coeficientului IQ

    Eu am vizitat USA si am inteles - fiind acolo - de ce alte Putreri ale Lumii vor sa distruga aceasta tara:

    - Acolo poti simti ca respiri Libertatea pe Strada...
    - In Brooklyn, se putea vedea cum crestini, evrei si musulmani se saluta si fiecare isi vede de afacerile lor.
    - Langa Statuia Libertatii, turisti din toata lumea se simt UNITI indiferent de religia lor...
    - La Hollywood am vazut un actor afro-american intr-o masina rosie superba, iar in Chine Town am vazut Politia arestand un negru ingenunchiat.
    - In Seattle am constat ca pe o singura strada se aflau o biserica, o sinagoga si o moschee...in mijlocul unei atmosfere de liniste si reculegere
    - In Chicago la fel: oameni care se respecta, care se saluta cu zambete pe fata, plus multa relaxare

    Toate aceste impresii culese [in cele doua lungi excurii facute acolo] au fost INAINTE de inceputul CRUCIADEI de cucerire a Americii.

    Insa, in aceasta perioada va sfatuiesc sa nu calatoriti acolo caci 'mostenitorii' Testamentului Spiritual al celui de-al 44 Presedinte al USA se afla acum in strada...pentru o ALTA democratie!

    Mai asteptati pana veti ajunge sa puteti intelege ce se petrece ASTAZI in America, dupa care veti putea sa va intrebati din NOU ceva despre care ati scris in 'Subiect': ... 'as vrea sa stiu cum as putea sa...'
  • -7 (17 voturi)    
   Articol care ar trebui sa-l ingrijoreze pe Biden (Joi, 4 iunie 2020, 10:58)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

   @joseph18 multumesc pt informatii si link-uri, foarte utile !

   Suporterii presedintelui Trump (44% media sondajelor nationale pe realclearpolitics, site neutru unde gasiti articole de stanga si de dreapta) sunt complet impermeabili, de ani de zile, la propaganda facuta de presa mainstream in favoarea Partidului Democrat.

   Nu e o veste buna, pt ca orice democratie functionala are nevoie de o presa credibila, nu de una inregimentata politic in favoarea "partidului unic" dupa model chinez, CNN sau NY Times nu ar trebui sa se comporte atat de insultator pt electoratul conservator pe care-l trateaza sistematic de "fascist" sau "rasist" doar pentru ca nu aproba ideile "progresiste".

   Articolul de mai sus din FT e ridicol de partinitor, foarte sumar in privinta istoriei rasismului in USA (pt ca cititorii ar afla ca Partidul Democrat a fost principalul sustinator al legilor rasiale) si simplificator cu privire la responsabilitatile individuale si colective ale afro-americanilor.

   Ar rezulta dupa FT ca "rasismul" e de vina pt absolut orice nu e ok printre afro-americani si ca acestia nu au nici un fel de raspundere pt deciziile de viata pe care le iau, intotdeauna altcineva e responsabil (de preferinta "albii" sau "Trump" sau "rasismul", etc).

   O alta mare problema deontologica pt ziaristul FT care a scris articolul e ca ii trateaza pe afro-americani monolitic si unidimensional, ca si cum ar fi toti la fel (peste 10% voteaza Trump !).
   Dar stiti ce a declarat Biden "cine nu voteaza cu democratii, nu e -negru adevarat-", apoi si-a cerut scuze pt afirmatia vadit imbecila si rasista.

   De altfel articolul il pune in valoare pe guvernatorul democrat al statului NY, Cuomo, vazut ca un potential inlocuitor "in extremis" al lui Biden (batran, gafeur si la limita senilitatii se pare).

   Seful celui mai mare sindicat al NYPD a cerut lui Cuomo sa trimita in oras Garda Nationala pt ca "sefii ne-au cerut sa nu facem nimic" contra protestelor si violentelor. Cuomo refuza, aprobat de partid.
   • +10 (16 voturi)    
    Propaganda trumpista (Joi, 4 iunie 2020, 13:46)

    banuk [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    1. Realclear e site conservator
    2. Viotantii lui Trump nu sunt impermeabili la "propaganda democrata", sunt impermeabili la logica, ratiune si argumente; dovada
    "More than 40% of Republicans in a new poll say they think Bill Gates wants to use COVID-19 vaccines to implant location-tracking microchips in recipients"
    3. The editorial stance of the Financial Times centers on economic liberalism, particularly free trade and free markets.
    FT e corect. Rasismul rezida azi in Partidul Republican. Treaba cu acuzatiile gratuite de rasism e inventata chiar de conservatorii rasisti ca sa se scuze, e victimizare.
    Cand 90% dintre negri voteza impotrva ta ti-ai pierdut orice credibilitate.
  • +11 (11 voturi)    
   exista un termen pentru exemplele alese de tine (Joi, 4 iunie 2020, 12:22)

   ember [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

   in limba engleza se numeste cherry picking. desigur, fiecare este liber sa creada ce vrea, in opinia ta, cu conditia sa se uite doar la uan din fetele lucrurilor, dar ai uitat sa mentionezi ca s-a folosit forta excesiva impotriva unui cetatean neinarmat si suspect de o infractiune complet non-violenta, si ai uitat sa verifici si faptul ca respectivul politist are un istoric de 18 plangeri impotriva sa pentru violenta si derapaje verbale, atat impotriva colegilor cat si a altor suspecti. nu ai pomenit nici ca a fost arestat si pus sub acuzare abia dupa izbucnirea revoltelor si ca acuzatia initiala era de "third degree murder", echivalentul uciderii din culpa de care poti scapa cu probatiune, toate indicand ca se pregatea musamalizarea cazului asa cum se musamalizeaza sute de abuzuri ale politiei.
   • -2 (6 voturi)    
    Sinceritate (Joi, 4 iunie 2020, 19:19)

    Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui ember

    Cred ca NU este usor sa aveti un moment de sinceritate, dar totusi indraznesc sa va intreb ceva:

    Daca America se va 'BLOCA' , in care din cele trei directii doriti sa o vedeti REorientata:

    1 - Socialismul afisat de Noul Partid Democrat?
    2 - Comunismul lui Barnes in alianta cu Xi Jinping?
    3 - Sau Sistemul Islamic din Iran, sau Arabia Saudita?

    Ati remarcat ca v-am oferi TREI fetete, NU doar UNA singura asa cum ati scris mai sus.

    Puteti indica cu SINCERITAE recomandarea Dv pentru Poporul American?, sau aveti un ALT program cu George Soros ca Presedinte Ideal?
 • -6 (28 voturi)    
  Scuze, (Joi, 4 iunie 2020, 0:47)

  Joseph18 [utilizator]

  Am omis atasarea filmului video cu momentu arestarii lui George Floyd. Iata-l mai jos:

  New Security Video Shows Events Leading Up To George Floyd's Arrest |
  NBC News NOW -- 5 min --
  3,993,521 views
  Jun 1, 2020
  https://www.youtube.com/watch?v=VDd5GlrgvsE
 • -9 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 iunie 2020, 1:16)

  [anonim]

 • -6 (26 voturi)    
  Este o poveste (Joi, 4 iunie 2020, 1:25)

  Rahan5 [utilizator]

  falsa din multe puncte de vedere.
  Exista intradevar ,,Doua Americi" :
  Sub forma a doua continente: America de Sud si America de Nord. America de Sud fiind descoperita prima de catre Amerigo Vespuci.
  Restul e circ electoral al Partidului Democrat lacom sa obtina voturile afro-americanilor din SUA, si care in marea majoritate a lor sunt de etnie negrii nigerieni din Colonia Engleza Nigeria si adusi de catre sclavagistii englezi.
  Iar acum eglezul Biden se erijeaza in ,,aparator al Cauzei Negre"... ...........dupa ce sute de ani neamurile lui Biden au biciuit spinarea negrilor !
  Mi se pare absolut clar ca un individ de genul lui Biden nu poate oferii un viitor viabil afro-americanilor.
  Poate oferii doar un viitor de ,,vanzatori ai proprilor voturi" in schimbul unor ajutoare sociale, si care ,,mascarada politica" nu poate dura mult.
  Desigur ca in cazul asta viitorul afro-mericanilor din SUA este absolut compromis si prabusirea lor sociala nu este decat doar o problema de timp.
 • +7 (37 voturi)    
  Degeaba (Joi, 4 iunie 2020, 1:26)

  lavru [utilizator]

  Pentru Trump si suporterii sai nu exista rasism, e o smecherie inventata de democrati ca sa-i persecute pe conservatori. Asta crede 40% din America care in mod constant il sustine pe Trump. Speranta sta in restul de 60% ca sa termine cu nebunia asta care risca sa fie transformata intr-o baie de sange de catre acest iresponsabil care vrea sa trimita Armata sa inabuse protestele.
  • -6 (10 voturi)    
   Rasism (Joi, 4 iunie 2020, 11:35)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui lavru

   Pentru anti-rasisti nu exista rasism decat in tarile albe si decat la albi. Toti albii sunt rasisti si numai albii sunt rasisti.
   Ce este rasismul?
   Biologic, este inexistent, o iluzie optica.
   Genetic, este gena egoista a lui Dawkins.
   Antropologic, este coeziune de grup.
   Activistic, este promovarea identitatii de grup (evreii o fac cu mare succes)
   Politic, este promovarea statului national (de ex. Israel).
   Sociologic, este putere+privilegiu
   Lingvistic, este un termen inventat in secolul 20 pentru o batalie politica.
   Statistic, nu gasesti nici un om care sa se auto-identifice cu acest termen, iar cei identificati cu el de altii dupa criterii clare sunt in scadere continua si precipitata.
   Economic, este "wealth gap" si teoria impactului diferentiat
   Politic, este rasism sistemic.
   Juridic, este aparat de dreptul la constiinta
   Etic, este o acuzatie, o judecata morala.
   Psihologic, este "unconscios bias". Nota bene: Interpretarea etica si psihologica se bat cap in cap.

   Ia sa vedem cine ar fi un rasist oribil.

   https://www.youtube.com/watch?v=9KumKi59ghw
   • +8 (12 voturi)    
    Succes (Joi, 4 iunie 2020, 14:57)

    arap [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Operatiunea de brainwashed a reusit complet in cazul tau. Te-ai infasurat in atatea justificari incat nu mai esti capabil de discernamant. Ai ajuns sa negi realitatea.
    • -4 (6 voturi)    
     Realitatea (Joi, 4 iunie 2020, 15:55)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui arap

     Realitatea e ca "rasismul institutional" si "unconscios bias" au aparut ca notiuni pentru ca antirasistii nu mai gasesc rasisti la care sa fie anti.
     • +5 (9 voturi)    
      stim stim (Joi, 4 iunie 2020, 16:54)

      dagold [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      tot ce nu va convine e fake news, numai seful vostru de cult e sursa adevarului. Somnul ratiunii dragii mosului. Sunteti intr-un cult care traieste intr-o fantezie. O sa beti Kool Aid in noiembre.
      • -3 (5 voturi)    
       Projection (Joi, 4 iunie 2020, 20:34)

       Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui dagold

       projection, projection
       • +1 (1 vot)    
        asa e (Joi, 4 iunie 2020, 22:42)

        dagold [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

        asta faci. Cine e cu deep state, Soros, climate hoax, virus hoax, MSM hoax...Nu eu.
        • -1 (1 vot)    
         Te inteleg (Vineri, 5 iunie 2020, 11:10)

         Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui dagold

         Esti suparat ca Fareed Zakariah a fost distrus de un "white supremacist"
    • -4 (6 voturi)    
     As fi chiar curios sa aflu (Joi, 4 iunie 2020, 16:03)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui arap

     Cine m-a spalat pe creier? Scoala? CNNul? Hollywoodul? Biserica? Zuckerberg?
     • +5 (7 voturi)    
      ideologia trumpista (Joi, 4 iunie 2020, 16:52)

      dagold [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      asta e drogul vostru.
      • -2 (4 voturi)    
       Tot nu mi-ai raspuns la intrebare. (Joi, 4 iunie 2020, 20:32)

       Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui dagold

       Acolitii lui Trump m-au tinut in izolare 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an si m-au fortat sa ma uit non stop la Hannity?
       Si mai vorbiti de teoria conspiratiei.
       • +1 (1 vot)    
        stai in bula ta (Joi, 4 iunie 2020, 22:45)

        dagold [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

        Fox, Breitbart si restul ecosistemului ultraconservator care a reusit sa va indoctrineze: nu credeti presa, credeti-ne pe noi, nu credeti expertii, credeti-ne pe noi, nu credeti stiinta, credeti-ne pe noi. Definitia cultului, izolarea si indoctrinarea.
        • -1 (1 vot)    
         Bula ta e impenetrabila (Vineri, 5 iunie 2020, 11:20)

         Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui dagold

         Bula mea e invadata zilnic de Hollywood, presa, univeristati, inclusiv cea in care lucrez, corporatii, biserici, democrati, never-trumperii republicani, postaci antifa pe Hotnews cu placa lo zilnica rasuflata. A ta de cine e impunsa din cand in cand?
 • -9 (21 voturi)    
  Povestea unei Americi impotriva celeilalte (Joi, 4 iunie 2020, 9:33)

  Victor Micea [utilizator]

  Povestea este despre Trump si cum trebuie inlaturat in favoarea celor ca Andrew Cuomo. In rest, ni se prezinta o caricatura care ar trebui sa ne fie de ajuns. Cine vrea sa stie mai mult e fascist.
 • -9 (17 voturi)    
  Credinta in miracole (Joi, 4 iunie 2020, 10:01)

  Setalcott [utilizator]

  Daca Trump ar recunoaste doar ca negrii au fost sclavi acum doua sute de ani, covidul ar disparea, somajul la fel, toti politistii s-ar transforma in ingeri pazitori, si ar fi raiul pe pamant.
  Eu zic ca oricine are dreptul sa fie sceptic fata de o astfel de naratiune.

  https://www.youtube.com/watch?v=OrMD8gv91LA

  https://www.youtube.com/watch?v=-7SvMK1yEwc
 • -5 (13 voturi)    
  Comentariu (Joi, 4 iunie 2020, 13:40)

  Dan Mihalache1 [anonim]

  Comentariile citite sunt pertinente și la obiect. Stânga „psihiatrică” americană a luat-o razna de-a binelea: ești „fascist” (de ce nu „bolșevic”) dacă nu-i împărtășești convingerile!? Imaginați-vă USA condusă de alde Biden și „democrații! săi, gen „Antifa”... Am citit ce se întâmplă deja în mediul universitar californian și m-am îngrozit - până la delirul comunist mai este doar un pas. Continuând așa, flacăra din mâna Statuii Libertății va fi înlocuită în curând cu o stea roșie în cinci colțuri!
  • +6 (14 voturi)    
   Iata ce inseamna delirul (Joi, 4 iunie 2020, 15:28)

   ankido [utilizator] i-a raspuns lui Dan Mihalache1

   Antifa, comunistii...mintea plecata cu sorcova a unui conservator indoctrinat. Care Antifa ba baiatule ? O vedeam cu totii la FOX 24/24 daca era Antifa. O scorneala penibila ca sa-l salvati pe bolnav. Va pierde si apoi va fi internat, ori la azi ori la puscarie.
 • -2 (4 voturi)    
  Impartial (Joi, 4 iunie 2020, 21:34)

  wintershadow [utilizator]

  "mulțumită diminuării aproape de zero a șomajului înainte de pandemia de Covid-19" - oare datorita cui s-a intamplat asta? De cand nu mai fusese somajul atat de scazut in randul negrilor?

  In rest, un articol perfect "impartial", un sir lung de lamentari si opinii profund subiective si clisee care abunda in presa "quality".

  "Președintele Donald Trump a încercat să profite de senzația că legea și ordinea publică sunt în pericol" - deci toti anarhistii violenti au fost doar o senzatie a lui, nu, sau cum?

  Ce ziceti despre acesti rasisti, acesti exponenti ai discriminarii: Dinesh D'Souza, Candace Owens, Thomas Sowell?
  • 0 (0 voturi)    
   1,2,3, 4...si ce va urma? (Vineri, 5 iunie 2020, 18:29)

   Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   1 – Actul I: Impeachment!! La inceput, l-au invinut de 'interventia rusa' in Alegerile din 2016, insa actiunea NU le-a reusit.

   2 – Actul II: Minunata D-na Pelosi a RUPT Actul Oficial care prezinta anual 'Starea Natiunii' si a facut aceasta in fata intregii LUMI, oferind o dovada de democratie UNICA…

   3 – Actul III: Intra in scena PC Chinez pentru a FISURA ordinea economica Americana care - inainte de Conv-19 - atinsese performante incredibile, deranjand astfel Globalismul!

   4 - Actul IV: ‘Revolutia George Floyd si Statistica’ :
   De vazut mai jos statistica cazurillor de ‘Ucideri cu arme de foc in anul 2019, in USA’:

   https://www.thetrace.org/2020/01/gun-deaths-2019-increase/

   Cel puțin 15.292 de oameni au fost împușcați fatal în Statele Unite în 2019…., dar cazul lui George Floyd a venit la TIMPUL cel mai potrivit [!] - doar cu cateva luni inaintea alegerilor din November

   Stie cineva cum se va incheia aceasta "piesa de Teatru" intitulata: ‘Distrugerea Americii’?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by