O înțelegere amiabilă a fost convenită între partidul francez de extremă dreaptă Adunarea Națională și firma rusă care a acționat în instanță formațiunea condusă de Marine Le Pen pentru neplata unui împrumut în valoare de aproximativ 9,6 milioane de euro, a anunțat un tribunal din Moscova miercuri, potrivit Les Echos.

Marine Le Pen si Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia Images

Potrivit instanței din Rusia, decizia integrală care confirmă înțelegerea va fi publicată în termen de cinci zile lucrătoare.

O firmă rusă a dat în judecată partidul condus de le Pen pentru neplata unui împrumut de peste 734 de milioane de ruble (în jur de 9,6 milioane de euro), contractat în Rusia în 2014.

Potrivit documentelor disponibile pe website-ul Tribunalului de Arbitraj din Moscova, compania Aviazpatchast, condusă de foști soldați ruși, a înaintat o plângere împotriva Adunării Naționale în 10 decembrie pentru „recuperare de credit”.

După plata dobânzilor (care s-ar ridica la 6% potrivit AN) partidul avea de plată, potrivit clauzelor contractuale, 9,6 milioane de euro într-o singură tranșă în 2019.

În martie 2016 creanța a fost transferată unei companii de închirieri mașini din Rusia, la scurt timp înainte ca First Czech-Russian Bank, care a acordat creditul, să se închidă. Apoi datoria a fost vândută Aviazpatchast, o companie specializată în componente de schimb pentru avioane condusă de foști militari ruși.