Presat să comenteze atitudinea lui Donald Trump în fața protestelor antirasiste, premierul Justin Trudeau a păstrat marți o tăcere de peste 20 de secunde, înainte de a reafirma că țara sa urmărește cu "oroare" situația din Statele Unite, scrie AFP.

Justin TrudeauFoto: Captura Twitter

În timpul unei conferințe de presă, un ziarist a solicitat o reacție din partea premierului canadian după ce președintele Trump a amenințat ieri că va apela la armată în fața manifestanților, precum și la tirurile de gaze lacrimogene lansate la Washington pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă să facă o poză în fața unei biserici.

Ziaristul l-a întrebat de asemenea de ce refuză sistematic să comenteze acțiunile lui Trump, cu care are relații complicate, și ce mesaj transmite în acest fel populației.

Deși are în general replici prompte la întrebările ziariștilor, Trudeau a făcut o pauză neobișnuit de lungă, de peste 20 de secunde, înainte de a răspunde.

"Urmărim cu oroare și consternare ce se întâmplă în Statele Unite", a declarat el în cele din urmă, reluând vorbele rostite săptămâna trecută în fața multiplicării manifestațiilor violente după moartea lui George Floyd.

"Este momentul să asculți, să afli care sunt nedreptățile care continuă de ani sau chiar decenii, în ciuda progreselor", a adăugat el.