Companiile aeriene au cerut guvernului britanic să pună capăt carantinei de 14 zile pentru călători din 45 de țări cu rate mici de infecții, până la finalul lunii, instaurând coridoare aeriene, scrie Sky News. Totodată, potrivit chroniclelive.co.uk,guvernul ia în calcul aceste ”coridoare aeriene”.

HotNews.roFoto: Hotnews

În acest moment, planurile britanicilor sunt ca toți internaționalii care sosesc în Marea Britanie trebuie să stea pentru 14 zile în carantină de luni.

Planul a fost criticat de către companiile de turism, iar ministere iau în considerare introducerea acestor coridoare aeriene la sfârșitul lui iunie dacă rata infecțiilor în Marea Britanie și din respectivele țări sunt suficient de scăzute.

Cu toate acestea, înainte ca politica acestor coridoare aeriene să intre în vigoare, este necesar un acord între Marea Britanie și cele 45 de state.

The Telegraph a relatat că premierul Boris Johnson este ”personal în favoarea” ideii.

Companiile aeriene ar fi trimis miniștrilor o listă de 45 de state care ar putea fi integrate în acest proiect al ”coridoarelor aeriene”, libere de carantină.

Bulgaria, Canada, Cehia, Danemarca, Egipt, Croația, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Spania, Suedia și România sunt câteva dintre cele 45 de state care ar face parte din acest proiect al ”coridoarelor aeriene” cu Marea Britanie.