Funeraliile lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, vor avea loc pe 9 iunie la Houston, oraşul de origine al victimei şi unde familia sa locuieşte în continuare, conform anunţului făcut de avocatul familiei, transmite AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multe ceremonii în memoria sa sunt programate până la momentul înmormântării, a declarat avocatul Ben Crump în timpul unei conferinţe de presă.

O primă comemorare va avea loc joi după-amiază, în Minneapolis, unde George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un poliţist alb i-a apăsat pe gât genunchiul timp de opt minute şi 46 de secunde, un scandal care a reînviat vechile răni rasiale în Statele Unite.

O înregistrare video a incidentului, care a făcut înconjurul lumii, a provocat revolte pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost impusă în mai multe oraşe mari, în pofida arestării ofiţerului de poliţie implicat în moartea lui Floyd.

Un alt tribut este programat sâmbătă în Carolina de Nord, stat în care s-a născut George Floyd, a mai anunţat Crump, fără a furniza detalii suplimentare.

Cu o zi înaintea înmormântării, programată marţi, 9 iunie, ora locală 11:00 (16:00 GMT) la Houston, sicriul va fi expus pentru ca publicul să îi poată aduce un ultim omagiu.