Președintele Donald Trump a anunțat luni de la Casa Alba desfășurarea a „mii de soldați puternic înarmați” și de forțe de poliție la Washington, spunând că tulburările din ziua precedentă în capitala federală au fost „o rușine”, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timp ce vorbea din grădina Casei Albe, poliția a tras gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa protestatarii adunați în afara complexului, susține AFP.

Preşedintele american Donald Trump a criticat guvernatorii diverselor state pe care i-a calificat drept ''slabi'' şi le-a cerut să adopte măsuri mai dure contra protestatarilor, pe fondul violenţelor de stradă înregistrate în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, transmit luni Reuters şi dpa.

În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestații în apropiere de Casa Albă, în contextul în care revoltele generate de moartea lui George Floyd s-au extins în mai multe state americane.

Starea de asediu, care presupune interdicția de circulație între orele 23.00 și ora 06.00, a fost decretată în aproape 40 de orașe, însă protestatarii au ignorat în mare parte restricțiile, ceea ce a dus la noi tensiuni. Din cauza protestelor masive, președintele Trump a fost mutat într-un bunker subteran vineri seara, unde a fost ținut, potrivit CNN, aproximativ o oră înainte de a se întoarce la reședința sa.