În timp ce în mai multe orașe din SUA sunt proteste în urma morții lui George Floyd, un parlamentar american pregătește introducerea unei legi care să pună capăt violențelor poliției permițând victimelor să dea în judecată ofițerii pentru acte ilegale sau neconstituționale, relatează Reuters.

Proteste in Minneapolis Foto: Sait Serkan Gurbuz / Zuma Press / Profimedia

Justin Amash, un membru conservator independent al Camerei Reprezentanților din Michigan, a obținut sprijin din partea democraților din Minneapolis pentru proiectul său care ar permite cetățenilor să dea în judecată polițiștii, ridicându-le acestora imunitatea.

”Uciderea brutală a lui George Floyd este doar ultima dintr-un lung șir de incidente provocate de abaterile sfruntate ale polițiștilor”, le-a spus Amash colegilor într-o scrisoare duminică.

”Acest arhetip continuă pentru că poliția este legal, politic, cultural izolată... Acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât acest tip de incidente să nu se mai întâmple”.

Proteste masive au loc în SUA, după ce un bărbat de culoare a murit după ce un polițist l-a imobilizat la pământ presându-i gâtul cu genunchiul.