O autopsie independentă a lui George Floyd, efectuată la cererea familiei sale, a concluzionat că moartea a fost „cauzată de asfixiere mecanică din cauza compresiunii gâtului și a spatelui care a dus la lipsa fluxului de sânge către creier.”

Floyd la pamantFoto: Captura video

Raportul autopsiei semnat de către doctorii Michael Baden și Allecia Wilson a concluzionat că Floyd a murit probabil la fața locului, potrivit huffpost.com.

"Proba este în concordanţă cu asfixierea mecanică drept cauză a decesului şi omuciderea ca modalitate de provocare a morţii", a afirmat Allecia Wilson, unul din cei doi medici care au efectuat autopsia independentă, directoarea serviciilor medico-legale şi de autopsie de la Universitatea din Michigan.

Michael Baden, care a luat parte la această autopsie independentă la solicitarea familiei lui Floyd, a declarat că este de acord cu constatările lui Wilson şi că moartea a fost o omucidere, potrivit Agerpres.

Michael Baden a lucrat la mai multe cazuri importante, printre care moartea lui Eric Garner în 2014, un bărbat de culoare care a murit după ce a fost sufocat de poliţie în New York.

Mentionăm că prima autopsie, cea oficială, nu arată semne de asfixiere sau strangulare traumatică, și concluziona că moartea a survenit în legătură strânsă cu „condiții de sănătate anterioare, probleme cu inima și a eventualelor substanțe toxice din corp”, potrivit CNN.

Rezultatele raportului toxicologic pot apărea însă și după săptămâni de zile.

Proteste masive au loc în SUA, după ce un bărbat de culoare a murit după ce un polițist la imobilizat la pământ presându-i gâtul cu genunchiul.

În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestații în apropiere de Casa Albă, în contextul în care revoltele generate de moartea lui George Floyd s-au extins în mai multe state americane.

Starea de asediu, care presupune interdicția de circulație între orele 23.00 și ora 06.00, a fost decretată în aproape 40 de orașe, însă protestatarii au ignorat în mare parte restricțiile, ceea ce a dus la noi tensiuni.

Din cauza protestelor masive, președintele Trump a fost mutat într-un bunker subteran vineri seara, unde a fost ținut, potrivit CNN, aproximativ o oră înainte de a se întoarce la reședința sa.