​Cadavrul unui bărbat a fost găsit în apropierea unei maşini arse, duminică dimineaţă, la Minneapolis, potrivit autorităţilor din acest oraș zguduit de violenţe după moartea la începutul săptămânii a unui afro-american, George Floyd, în timp ce se afla în custodia poliției, relatează AFP.

Garda Natională americana la protestele din Minneapolis, MinnesotaFoto: Chandan KHANNA / AFP / Profimedia

Poliţia a intervenit în jurul orei 04.00 dimineaţa la semnalarea unei maşini în flăcări, potrivit lui John Elder, purtător de cuvânt al poliţiei din Minneapolis (statul Minnesota, nordul SUA).

După ce incendiul a fost stins de pompieri, agenţii au găsit un bărbat decedat la câţiva metri de maşina calcinată, al cărui corp prezenta contuzii.

Identitatea victimei şi cauza morţii sale nu au fost comunicate deocamdată.

Zona a fost închisă publicului, iar la faţa locului au fost chemaţi poliţiştii de la criminalistică. O anchetă a fost deschisă.

Restricţii de circulaţie erau în vigoare între orele 20.00 sâmbătă şi 06.00 duminică dimineaţa, iar o desfăşurare excepţională a forţelor de ordine era în curs cu scopul de a securiza oraşul, pradă haosului după moartea lui George Floyd în mâinile poliţiei, o dramă ce a declanşat manifestaţii în zeci de oraşe din SUA.