Mașini ale Departamentului de Poliție din New York (NYPD) au fost surprinse intrând în protestatarii aflați în spatele unei baricade, aruncându-i pe unii în aer, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile tulburătoare arată un grup de protestatari înconjurând o mașină a NYPD și aruncând cu ceea ce par a fi sticle de apă și gunoi în timp ce un alt grup încearcă să oprească deplasarea mașinii cu o baricadă.

O a doua mașină a poliției poate fi văzută alăturându-i-se primei înainte ca ambele să înceapă să intre încet în mulțime ca apoi să accelereze brusc, aruncând o parte din protestatari în aer și dispersându-i pe ceilalți. Țipetele celor loviți pot fi auzite peste sunetele sirenelor de poliție.

Este neclar dacă vreunul din demonstranți a fost rănit iar NYPD nu a dat curs solicitării Insider de a comenta incidentul.

Videoclipurile au început să circule rapid pe platformele social media provocând indignare.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a descris incidentul ca fiind „tulburător” în cadrul unui interviu acordat NY1, adăugând însă că protestatarii au înconjurat mașina și sugerând că ei sunt de vină pentru ce s-a întâmplat.

Duminica este a 5-a zi de proteste în Statele Unite după moartea lui George Floyd, un afro-american din Minneapolis care a decedat după ce un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul său pentru aproape 9 minute.

Confruntări între demonstranți și poliție au erupt și în orașul New York, protestatarii incendiind mașini de poliție și vandalizând alte autovehicule.