Un prinț belgian a contractat coronavirusul după ce a participat la o petrecere în Spania în perioada carantinei, a anunțat casa regală din Belgia, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prințul Joachim, în vârstă de 28 de ani, a călătorit din Belgia în Spania pentru un internship în 26 mai iar două zile mai târziu a participat la o petrecere în orașul Córdoba, înainte de a fi diagnosticat cu coronavirusul, potrivit anunțului casei regale belgiene.

Informațiile din presa spaniolă sugerează că prințul, un nepot al regelui Philippe al Belgiei, ar fi fost unul din cei 27 de invitați la petrecere.

Potrivit regulilor de carantină din Córdoba, o petrecere de o asemenea dimensiune ar fi încălcat regulile, adunările mai mari de 15 persoane nefiind permise.

Poliția spaniolă a anunțat începerea unei anchete iar cei găsiți vinovați de încălcarea restricțiilor ar putea fi amendați cu până la 10.000 de euro.

Toți cei care au participat la petrecere ar fi în carantină iar prințul Joachim, cel mai tânăr fiu al prințesei Astrid și al 10-lea în linia de succesiune a casei regale belgiene, ar prezenta simptome ușoare ale infecției cu noul coronavirus.

Rafaela Valenzuela, o reprezentantă a guvernului spaniol în Córdoba, a condamnat petrecerea, spunând despre participanți că au dat dovadă de iresponsabilitate.

„Mă simt surprinsă și furioasă. Un incident de acest fel iese în evidență într-un moment de doliu național pentru atâția morți”, a declarat aceasta.