Cu un mare suspin de satisfacție, Masazumi Kato se cufundă într-una din băile unei unități cu izvoare termale din suburbiile Tokyo, reconectându-se cu un ritual japonez care a devenit interzis în timpul stării de urgență, scrie AFP.

Onsen (f: Chris73)Foto: Wikipedia

Onsen, unde vă puteți relaxa gol într-un șir de piscine și băi, se redeschide una după alta, de la ridicarea treptată în Japonia a măsurilor de control al răspândirii noului coronavirus.

Domnul Kato, un obișnuit al locului, în vârstă de 52 de ani, nu se îngrijorează că ar putea contracta boala, regăsindu-și obiceiurile dragi acolo, în ciuda spațiilor închise și a imposibilității de a purta o mască atunci când este în apă.

„Știm acum cum se transmite de la om la om și de la obiecte la oameni. Deci nu ne distrăm și nu ne dorim să atingem totul”, spune el.

Yumominosato, o unitate pe cinci niveluri formată din piscine exterioare și interioare, majoritatea izvoare termale, este tipică pentru onsenul prezent în întregul arhipelag japonez, locuri esențiale ale vieții japonezilor.

Situat în Yokohama, lângă Tokyo, include, de asemenea, un restaurant, săli de masaj, o bibliotecă și diverse săli de relaxare. Mulți japonezi, atunci când merg la onsen, își petrec toată ziua acolo.

Dar majoritatea unităților mari s-au închis când guvernul a declarat stare de urgență în aprilie, mai întâi la Tokyo, apoi în câteva regiuni, iar apoi în toată țara.