Cuplurile din China care vor să divorțeze trebuie mai întâi să treacă printr-o lună de ”calmare” potrivit unei noi legi care a fost aprobată joi. Legea a iscat o dezbatere națională cu privire la amestecul statului în relațiile private, relatează The Guardian.

ChinaFoto: pixabay.com

Într-un efort de a reduce rata divorțurilor, Parlamentul din China a aprobat o lege care cere cuplurilor care depun acte de divorț să aștepte 30 de zile înainte ca cererea lor să fie procesată. Măsura, care anterior a fost o recomandare implementată în unele provincii, a fost întâmpinată cu furie și opoziție din partea cetățenilor.

Joi, utilizatorii de internet au criticat noua lege și a apărut un haștag ”împotriva perioadei de calmare pentru divorț”.

”Nu putem nici măcar să divorțăm în mod liber?”, a scris un utilizator de internet.

”Poate încă mai sunt oameni care se căsătoresc impulsiv, ar trebui să fie o perioadă de calmare și pentru căsătorie”, a adăugat el.

Perioada de calmare se aplică doar în cazuri în care ambele părți caută divorțul.

Nu se va aplica dacă unul dintre parteneri vrea să divorțeze în urma violenței domestice.

Unii pun la îndoială modul în care judecătorii vor hotărî care sunt cazurile de violență domestică și dacă nu cumva această perioadă îi vor face pe unii dintre parteneri mult mai vulnerabili.