Google a șters milioane de recenzii negative pentru TikTok din magazinul Play după ce ratingul aplicației a scăzut de la 4,5 la 1,2 stele peste noapte, relatează BBC.​

tiktokFoto: Hotnews

Platforma de video-sharing a fost inundată cu recenzii de o stea după ce un creator de conținut din India a postat un pamflet înfățișând un atac cu acid.

Faizal Siddiqui și-a cerut scuze pentru postarea videoclipului iar TikTok a șters toate copiile. Google a intervenit după ce a determinat că criticii aplicației au creat conturi false pentru a-și amplifica protestele.

Chiar și așa, acțiunea gigantului tech a avut un efect limitat, ratingul TikTok rămânând sub două stele în magazinul Play chiar și după ștergerea milioanelor de recenzii negative.

Videoclipul care a stârnit furia internauților îl înfățișa pe Siddiqui amenințând o femeie care a decis să îl părăsească acesta aruncând un lichid înspre fața femeii. Era apă dar următoarea scenă arăta fața acesteia machiată pentru a arăta similar cu rănile provocate de un atac cu acid.

„Ca un influencer social media îmi dau asum responsabilitatea și îmi cer scuze oricui a fost ofensat de acel videoclip”, a declarat ulterior creatorul de conținut din India.

După ce TikTok a fost cuprinsă de scandal, Google a înlăturat peste 5 milioane de recenzii recente de o stea dar a lăsat multe altele active.

Un purtător de cuvânt al Google a anunțat că s-au luat „măsuri de corecție”, afirmând că „atunci când aflăm de incidente de spam revizuim situația și luăm măsuri de corecție pentru a înlătura ratingurile și comentariile inadecvate”.