O nouă știre șocantă vine din Arabia Saudită, țară marcată recent de scandalul uciderii ziaristului Jamal Khashoggi, relatează luni publicația turcă Sabah, citată de Rador. Potrivit acesteia, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, i-ar fi luat ostatici pe copiii unui responsabil de rang înalt care a fugit din țară în urmă cu trei ani și refuză să se întoarcă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doi dintre copiii unui fost responsabil saudit de rang înalt, Saad Aljabri, sunt ținuți ostatici de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, afirmă fiul cel mai mare al lui Aljabri, Halid.

El susține că aproximativ 50 de membri ai serviciilor de securitate au descins în 20 de mașini la casa lor și i-au răpit pe frații săi, în vârstă de 20 și 21 de ani.

Halid, care trăiește de aproximativ trei ani cu tatăl său în Canada, spune că locuința lor din Riad a fost percheziționată, înregistrările din camerele de supraveghere au fost luate și frații săi au fost reținuți, fără nicio acuzație sau nicio altă precizare.

Halid spune că frații săi au fost răpiți pentru a pune presiune pe tatăl lor să se întoarcă în Arabia Saudită. „Nici nu știu dacă frații mei mai trăiesc sau nu. Nu este nicio îndoială că, dacă tatăl meu se întoarce în țară, va fi arestat. Pot face orice vor spunând minciuni”.

Cine este dr. Saad Aljabri

Dr. Saad Aljabri, care a ocupat mai multe funcții de rang înalt în stat, inclusiv cea ministerială, până în anul 2015 când a murit regele Abdullah bin Abdul Aziz, își făcea lucrarea de doctorat pe tema inteligenței artificiale și avea legături apropiate cu agențiile vestice de informații.

Cunoscut drept apropiat al fostului prinț moștenitor Muhammad bin Nayef, Saad Aljabri a avut numeroase dezacorduri cu Muhammad bin Salman, ajuns ministru de Interne odată cu venirea la tron a lui Salman bin Abdul Aziz.

Opozant al intervenției Arabiei Saudite în războiul civil din Yemen, Saad Aljabri a fugit în Canada în 2017, după lovitura de palat organizată de Muhhamad bin Salman și în urma căreia acesta a devenit prinț moștenitor.

Citește și: Cazul Khashoggi: Fiii jurnalistului i-au iertat pe ucigași: „Cine iartă și face împăcări, răsplata lui este de la Allah”