Primul dintre cele cinci tancuri petroliere trimise de Iran în Venezuela pentru a furniza combustibil a sosit luni la rafinăria unui port venezuelean, o livrare care vine la apogeul tensiunilor dintre Teheran și Washington, potrivit AFP.

Tanker petrolierFoto: www.richard-seaman.com

"Fotografii cu sosirea primei nave la rafinăria noastră din El Palito", a scris pe Twitter ministrul venezuelen al petrolului, Tareck El Aissami. "Continuăm să avansăm și să CÂȘTIGĂM!", a adăugat el.

Rafinăria El Palito este situată în apropiere de Puerto Cabello, în statul Carabobo, la aproximativ 200 km vest de Caracas. Tancul petrolier Fortuna a intrat sâmbătă seara în apele venezuelene și a fost escortat de navele militare venezuelene.

Sosirea celorlalte patru nave este așteptată în zilele următoare.

Flota transportă aproximativ 1,5 milioane de barili de combustibil și subproduse de petrol, potrivit rapoartelor de presă.

Teheranul a avertizat în ultimele zile despre anumite „consecințe” dacă Statele Unite împiedică livrarea produselor petroliere în Venezuela, unde deficiențele de combustibil s-au agravat de la începutul pandemiei coronavirusului.