Premierul neozeelandez Jacinda Ardern nu a fost deloc tulburată de cutremurul care a lovit luni capitala Wellington în timp ce făcea un interviu live, ea continuând să dea declarații, transmite Reuters.

Jacinda ArdernFoto: Captura YouTube

Wellington și zonele din jur au fost zguduite de un seism de magnitudine 5,8, produs la o adâncime de 37 de kilometri. Când a avut loc cutremurul, Ardern dădea declarații în direct pentru o televiziune din clădirea parlamentului, supranumită Stupul.

”Avem un mic cutremur aici, Ryan”, i-a spus ea gazdei emisiunii, Ryan Bridge, în timp ce ea, camera care o filma și alte lucruri din jur se mișcau din cauza seismului.

”Chiar o zguduială serioasă aici… poate vezi lucruri mișcând în spatele meu. Stupul se mișcă ceva mai mult”, a continuat premierul neozeerlandez.

Ea l-a asigurat pe Ryan Bridge că e în siguranță și interviul a continuat: ”Suntem bine, nu suntem sub corpuri de iluminat care să atârne, iar clădirea este rezistentă din punct de vedere structural”.

Înregistrarea momentului a devenit rapid virală pe rețelele sociale.

Ardern, premier din 2017, este deosebit de populară în Noua Zeelandă pentru modul cum a gestionat mai multe crize, printre care atacul din Christchurch de anul trecut, erupția vulcanică din decembrie și actuala pandemie de coronavirus.

Deși până acum nu s-au raportat daune sau răniți în urma cutremurului, acesta a durat mai mult de 30 de secunde și a provocat panică în Wellington, multe persoane aflate la muncă sau acasă ascunzându-se sub mese pentru protecție, mai notează Reuters.