Administrația Trump a discutat despre posibilitatea realizării primului test al unei bombe nucleare de după 1992, potrivit Washington Post, citată de Reuters.

Foto:

Subiectul ar fi apărut în discuţie la o întâlnire cu înalți oficiali, reprezentanți ai agențiilor de securitate naționale de top, după acuzațiile administrației că Rusia și China efectuează teste nucleare cu randament redus, scrie Washington Post.

Reuniunea nu a ajuns, însă, la niciun acord privind efectuarea unui astfel de test nuclear. În cele din urmă, a fost luată decizia de a lua alte măsuri ca răspuns la amenințările reprezentate de Rusia și China și de a evita reluarea testării, se mai arată în documentul citat.

Oficialii americani nu au comentat această informaţie.

Săptămâna aceasta administraţia Donald Trump a înştiinţat partenerii internaţionali că intenţionează retragerea din tratatul „Cer Deschis”, deoarece Rusia ar încălca acordul şi pentru că imaginile colectate prin zborurile permise pe bază de reciprocitate pot fi obţinute mai rapid şi prin costuri mai mici prin sateliţi.

Retragerea SUA din acest tratat riscă să amplifice tensiunile cu Rusia şi să provoace nemulţumirea aliaţilor europeni şi a unor membri ai Congresului american.