​Autorităţile americane acuză China ca blochează reluarea zborurilor companiilor aeriene din Statele Unite şi cere unor companii de transport aerian din China să-şi declare orarele de zbor guvernului din SUA, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administrația președintelui Donald Trump a încetat să impună restricții transportatorilor aerieni chinezi, dar susţine că discuțiile cu China nu au ajuns la un acord.

Departamentul de Transport al Statelor Unite, care încearcă să convingă China să permită reluarea serviciului aerian american de transport al pasagerilor în China, a amânat câteva zboruri charter ale companiilor chineze pe motiv că nu ar respecta cerințele de notificare.

Într-un ordin publicat pe un site al guvernului SUA, departamentul a menționat că Delta Air Lines și United Airlines doresc să reia zborurile către China în iunie, chiar și în condițiile în care transportatorii chinezi au continuat zborurile americane în timpul pandemiei COVID-19. Ordinul mai spune că Air China, China Eastern Airlines Corp, China Southern Airlines Co, Hainan Airlines Holding Co și filialele sale trebuie să prezinte, până în mai 27, un program și alte detalii privind zborurile.