Guvernul francez a anunțat că „regretă” decizia Marii Britanii de a introduce carantina obligatorie pentru toți călătorii care vor sosi în țară, informând că urmează să impună măsuri reciproce, relatează The Local.

Emmanuel Macron celula de crizaFoto: Profimedia Images

„Am luat notă de decizia guvernului britanic și o regretăm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Interne fracez pentru AFP, adăugând că „Franța este pregătită de îndată ce sistemul va intra în vigoare în partea franceză”.

Ministrul de Interne britanic Priti Patel a anunțat vineri că Marea Britanie va introduce carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii veniți din afara țării, inclusiv pentru cetățenii britanici, începând cu 8 iunie.

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson au afirmat într-o declarație comună că persoanele care călătoresc între Franța și Marea Britanie vor fi exceptate de la regulă însă anunțul făcut de ministrul de Interne britanic a listat drept excepții doar șoferii de camioane, personalul medical, muncitorii sezonieri și persoanele care călătoresc din Irlanda.

REFERINȚĂ: