Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a fost acuzat vineri de rasism de echipa rivalului său Donald Trump, după ce i-a spus unei gazde radio că nu este „de culoare” dacă are ezitări pentru cine să voteze în noiembrie, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul vicepreședinte american, în vârstă de 77 de ani, a acordat un interviu lui Charlamagne Tha God, coprezentator al unui popular program de radio din New York, "The Breakfast Club", difuzat vineri.

Când Joe Biden spune că trebuie să încheie interviul, moderatorul răspunde: „Ascultă, trebuie să vii să ne vezi când vii la New York (...) fiindcă avem mai multe întrebări înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie”.

"Aveți mai multe întrebări? Vă voi spune, dacă aveți o problemă în a decide dacă sunteți pentru mine sau pentru Trump, atunci nu sunteți de culoare", a răspuns fostul vicepreședinte al lui Barack Obama.

„Nu are nicio legătură cu Trump, are legătură cu faptul că vreau ceva pentru comunitatea mea”, continuă Charlamagne Tha God.

Echipa lui Donald Trump a numit schimbul de replici drept „dezgustător” pe Twitter, iar fiul miliardarului republican, Donald Trump Junior, a declarat că Joe Biden a avut „o mentalitate rasistă dezgustătoare și dezumanizantă”.

"1,3 milioane de americani de culoare au votat deja pentru Trump în 2016. În această dimineață, Joe Biden ne-a spus fiecăruia dintre noi că nu suntem negri", a declarat pe Twitter Tim Scott, singurul senator republican negru.