Deschise deja de peste zece zile pentru activităţi sportive individuale la primele ore ale dimineţii, plajele din Barcelona au fost redeschise miercuri pentru plimbări datorită unei uşoare noi relaxări a măsurilor în oraşul spaniol, foarte afectat de pandemie, relatează AFP.

Barcelona, relaxareFoto: Captura video

În al doilea cel mai mare oraş al Spaniei au fost redeschise de asemenea parcuri, precum celebrul Park Güell, operă a arhitectului catalan Antoni Gaudi - de obicei foarte popular în rândul turiştilor.

Ca şi capitala Madrid, Barcelona (nord-est) nu a fost încă autorizată de guvern să intre în prima etapă a relaxării restricţiilor, lansată pe 11 mai şi care este o realitate pentru 70% dintre spanioli.

Din 8 mai, plajele erau deschise doar între orele 6 şi 10 pentru activităţi sportive individuale (înot, jogging ...). De acum, ele vor fi deschise de asemenea între orele 6 şi 20 pentru plimbări. Parcurile vor fi deschise între orele 10 şi 21 pentru plimbări şi activităţi sportive.

Însă "înotul recreaţional, statul la plajă sau practicarea sporturilor în grup sunt interzise", a afirmat poliţia locală pe Twitter, în condiţiile în care deschiderea totală a plajelor din ţară este prevăzută în ultima etapă a relaxării restricţiilor, potrivit Agerpres.