Un judecător din Singapore a condamnat la moarte un bărbat prin intermediul aplicației Zoom, scrie Reuters, care notează că este al doilea caz din lume în care o pedeapsă capitală este pronunțată prin videoconferință.

HotNews.roFoto: Hotnews

Punithan Genasan, un cetățean din Malaezia în vârstă de 37 de ani, a fost anunțat vineri că va fi spânzurat pentru rolul central jucat în cadrul unei tranzacții cu heroină în 2011.

“Pentru siguranța tuturor celor implicați în proceduri, audierea pentru cazul Procuratură vs Punithan A/L Genasan a avut loc prin videoconferință,” a precizat un purtător de cuvânt al Curții supreme din Singapore, care a invocat restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus.

Este primul caz în care o sentință de condamnare la moarte a fost pronunțată de la distanță în Singapore, a adăugat acesta.

Un ONG din Nigeria, Fair Trials, a denunțat la începutul acestei luni pronunțarea primei sentințe din lume de condamnare la moarte printr-un astfel de sistem de videoconferință.

Avocatul lui Genasan, Peter Fernando, a precizat că nu s-a opus pronunțării sentinței prin intermediul Zoom. Clientul său va contesta sentința în apel.

Zoom nu a comentat informațiile.

O serie întreagă de procese au fost amânate în Singapore pe perioada carantinei impuse la începutul lui aprilie până în 1 iunie, fiind judecate doar cazurile esențiale.

Singapore practică o politică de toleranță zero față de traficul de droguri și a spânzurat sute de oameni - printre care și zeci de străini - în astfel de cazuri.