Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, îi cere premierului Ion Chicu, să revizuiască noile prevederi în privința oficierii serviciilor divine și a altor manifestări tradiționale religioase până pe data de 30 iunie, astfel încât credincioșii să aibă acces în biserici, scrie Unimedia.

Sinodul Bisericii din R. MoldovaFoto: mitropolia.md

În caz contrar, șeful Guvernului este avertizat că va fi „exclus din pomenirea și rugăciunea Bisericii”.

„Cu profundă durere și tristețe am luat cunoștință de noile prevederi ale Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică cu privire la oficierea serviciilor divine și a altor manifestări tradiționale religioase, măsuri în vigoare până pe data de 30 iunie, anul curent. Am așteptat cu mare nerăbdare ridicarea mai multor restricții, iar amânarea respectivă revoltă, dezgustă și este chiar jenantă”, se spune în mesajul Sinodului Bisericii Ortodoxe către premier.

Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova se arată indignați de faptul că autoritățile le „indică ce să facă și cum e mai bine să slujească în propriile biserici”.

Sinodul a solicitat ca, „în cel mai scurt timp, să fie invitați reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova și să fie reformulată hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând în aceasta exemplul altor state europene”: „În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii”.