​Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui Donald Trump, a fost eliberat din închisoare din cauza riscului noului coronavirus, a anunţat miercuri avocatul său, informează AFP, citată de Agerpres.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Manafort, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat anul trecut la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru diverse fraude descoperite în cadrul anchetei care a cercetat suspiciunile privind complicitatea dintre Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Fostul consultant politic trimis să îşi ispăşească pedeapsa într-o închisoare din Pennsylvania suferă de hipertensiune arterială şi probleme respiratorii, ceea ce îl face mai vulnerabil la COVID-19, a afirmat luna trecută într-o scrisoare adresată autorităţilor penitenciare avocatul său, Kevin Downing.

Acesta a indicat că restul sentinţei va fi executat de clientul său la domiciliul din Alexandria, oraş situat la 10 km de Washington.

Paul Manafort este unul din cei 2.471 de deţinuţi, din totalul aproximativ de 150.000 din închisorile federale americane, care au fost eliberaţi ca urmare a pandemiei.

Preşedintele Donald Trump a continuat să îşi exprime susţinerea faţă de Paul Manafort şi după condamnarea acestuia, afirmând că Manafort a fost victima unei "vânători de vrăjitoare".

Şi fostul avocat personal al preşedintelui american, Michael Cohen, a cerut luna trecută să fie eliberat din închisoare în contextul pandemiei COVID-19, dar cererea sa nu a fost acceptată. Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale după ce a plătit două femei în 2016 pentru a nu vorbi despre presupusa lor aventură cu Donald Trump.

Potrivit informaţiilor apărute în mass-media americane, Cohen, care s-a prezentat mult timp drept "pitbull-ul lui Donald Trump, se pregăteşte să publice în următoarele luni o carte şocantă despre perioada în care a colaborat cu actualul lider de la Casa Albă.