​Rusia a început marți o deschidere regională prudentă, bazându-se pe mortalitatea scăzută legată de Covid-19 pe teritoriul său, chiar dacă a înregistrat din nou peste 10.000 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit AFP.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

În mai multe regiuni, mai puțin afectate, s-au redeschis marți unele magazine și saloanele de înfrumusețare, dar majoritatea locurilor publice au rămas închise, restaurantele sunt închise, în timp ce mitingurile sunt interzise până la o notificare ulterioară.

Astfel, în Bachkortostan (Urali), liderul regional Radi Khabirov a anunțat și redeschiderea parcurilor în timpul zilei. În Magadan, în Orientul Îndepărtat, s-au autorizat activități sportive individuale în aer liber.

La Moscova, principalul focar al epidemiei din Rusia, rămâne în vigoare carantina aproape generală, iar purtarea măștilor și mănușilor de protecție este obligatorie începând de marți în transportul public și în supermarketuri.

Președintele Putin a ordonat ieri încheierea de marți a perioadei de șomaj plătit, lege aflată în vigoare de la sfârșitul lunii martie pentru a facilita punerea în aplicare a carantinei, dând semnalul unei ieșiri „pas cu pas” din izolare, dar cu restricții, scrie AFP.

"De mâine, 12 mai, perioada șomajului în vigoare în toată țara și în toate sectoarele economiei se încheie. Dar lupta împotriva epidemiei nu se încheie. Pericolul rămâne", a declarat Vladimir Putin.