Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri după-amiază că Administraţia de la Washington nu a luat încă nicio decizie în cazul directorului FBI, Christopher Wray, în contextul neregulilor constatate în ancheta care l-a vizat pe fostul consilier prezidenţial Michael Flynn, potrivit Mediafax.

Donald TrumpFoto: Wikimedia Commons

"Juriul este încă în deliberare în această privinţă (...)", a afirmat Donald Trump pentru Fox News, conform site-ului de ştiri Axios.com.

"Dar, ştiţi ceva?! Vreau să se ocupe William Barr", secretarul Justiţiei. "Nu vreau să fac nimic, vom vedea", a precizat preşedintele SUA, supus presiunilor politice să îi retragă susţinerea directorului FBI, Christopher Wray.

Departamentul Justiţiei a anunţat retragerea acuzaţiilor împotriva lui Michael Flynn.

Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigaţii din SUA, este criticat pentru modul în care s-a derulat ancheta FBI care l-a vizat pe fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 că a mințit Biroul Federal de Investigații în privința conversațiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington din acea perioadă. Investigaţia se derula în cadrul anchetei mai ample a procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei lui Donald Trump cu Moscova.

Oficiali republicani de rang înalt din cadrul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor i-au trimis o scrisoare directorului FBI, Christoper Wray, în care au cerut reexaminarea anchetei care l-a vizat pe Michael Flynn şi recunoaşterea "neregulilor" comise de Biroul Federal de Investigaţii. În plus, congresmenii republicani Jim Jordan şi Mike Johnson cer audierea unui misterios agent FBI, Joe Pientka, care a participat în ianuarie 2017 la intervievarea în Casa Albă care a condus la inculparea lui Michael Flynn.

Documente FBI arată că agenţii care s-au ocupat de anchetă aveau obiectivul de a-l face pe Michael Flynn "să mintă" în privinţa contactelor cu oficiali ruşi "pentru a obţine inculparea sau demiterea". Documentele FBI - care conţin note scrise în cadrul interogatoriilor - au fost furnizate Departamentului Justiţiei în cadrul reexaminării cazului Michael Flynn.

Congresmenii solicită ca FBI să furnizeze toate documentele relevante până pe 18 mai. În contextul vicierii anchetei, pronunţarea sentinţei în cazul generalului Michael Flynn, care a fost şi director al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA) în intervalul 2012-2014, fusese amânată de câteva ori.

"Ceea ce i s-a întâmplat generalului Michael Flynn, un erou de război, nu ar trebui permis să i se întâmple vreodată din nou vreunui cetăţean al SUA", a declarat Donald Trump recent.

Conform site-ului Axios.com, liderul de la Casa Albă pare dispus să îi retragă susţinerea lui Christopher Wray, pe care l-a numit în funcţia de director FBI după demiterea lui James Comey. Donald Trump ar vrea să îl demită pe Christopher Wray, dar probabil nu va face acest lucru înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, au declarat oficiali citaţi de Axios.com.