“47% dintre hotelurile din Bulgaria spun că vor reduce prețurile în perioada estivală. Există o concurență foarte dură. Vom vedea diferite strategii de marketing și șiretlicuri”, a declarat Rumen Draganov, de la Institutul pentru Analize și Strategii din Turism, potrivit Mediapool, citată de Rador.

Plaja Krapets, BulgariaFoto: Ioana Epure

El a declarat că în prezent există restricții pentru călătoriile în grup, dar nu și pentru cele individuale. În opinia sa, 14% din locurile de cazare au același grad de ocupare ca anul trecut.. “În acest moment, în Bulgaria, avem deschise 5.860 de hoteluri. Infrastructura nu este luată de un tsunami. Avem o bază păstrată și personal”, a menționat Draganov.

Potrivit spuselor sale, bulgarii înregistrează circa 20 de milioane de călătorii pe an. În opinia sa, oamenii vor să călătorească și vor continua să facă asta, ceea ce va predispune la un sezon estival. Draganov a explicat că businessul va trebui să se salveze de procese în instanță. El a dat ca exemplu Austria, unde cetățenii au dat în judecată hotelurile pentru că au permis ca cineva să se contamineze de coronavirus.

Potrivit spuselor sale, trebuie ca fiecare hotel să își scrie strict propriile politici – ce propune și pentru cine. În opinia lui Draganov, trebuie menționat faptul că hotelul nu este responsabil pentru cei contaminați de coronavirus. El susține că voucherele turistice pe care guvernanții de la Sofia le oferă nu funcționează în forma propusă, pentru că nu are cine să le emită, distribuie și pot exista speculații. În locul acestora, el a făcut apel să fie majorată suma voucherelor pentru hrană.