Responsabili politici, vedete şi simpli internauţi din SUA au lansat un val de apeluri la inculparea a doi bărbaţi albi, acuzaţi că au ucis un alergător de culoare în februarie a.c., în statul Georgia, după ce marţi avocatul familiei celui ucis a difuzat o înregistrat video cu cele întâmplate, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Ahmaud ArberyFoto: Captura CNN

În înregistrarea video de 28 de secunde, realizată de un martor neidentificat din altă maşină, Ahmaud Arbery, de 25 de ani, este văzut alergând, la 23 februarie , în plină zi, pe o stradă din Brunswick. La un moment dat pe stradă apare un pickup alb care opreşte în dreptul lui, iar portiera din dreptul şoferului se deschide. Când Arbery trece prin faţa camionetei, se aude un foc de armă şi joggerul este văzut luptându-se cu un bărbat care ţine o puşcă. În bena pickupului poate fi văzut un alt bărbat înarmat cu un revolver. Se aud încă două focuri de armă, iar Arbery cade cu faţa pe asfalt.

Cei doi bărbaţi albi au fost identificaţi de poliţie ca Travis McMichael, de 34 de ani, şi tatăl său, Gregory McMichael, de 64 de ani şi fost poliţist. Acesta din urmă a declarat că plecaseră în urmărirea lui Arbery în ideea de a-l reţine pentru că semăna cu un suspect dintr-o recentă serie de spargeri, potrivit Agerpres.