Companiile private din Statele Unite au disponibilizat un număr record de 20,236 milioane de muncitori în luna aprilie, ca urmare a închiderilor obligatorii ale firmelor și măsurilor de carantină care au răvășit economia americană, relatează Reuters.

Coronavirus SUAFoto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prăbușirea în numărul de contracte de muncă, potrivit unui raport al companiei de consultanță ADP publicat miercuri, sugerează că restricțiile impuse pentru a combate răspândirea pandemiei COVID-19, ar putea lăsa urme adânci în economia Statelor Unite, chiar dacă în numeroase zone ale țării urmează redeschiderea afacerilor non-esențiale.

Economiștii cu care au discutat jurnaliștii Reuters au prognozat o scădere cu 20,050 de milioane a numărului locurilor de muncă în luna aprilie.

Potrivit raportului ADP în sectorul ospitalității și turismului 8,61 de milioane de americani și-au pierdut locul de muncă luna trecută, aproximativ 40% din totalul de disponibilizări din sectorul privat. Cifrele imense au fost anticipate, întrucât 30,3 de milioane de persoane au aplicat pentru ajutor de șomaj începând cu 21 martie, echivalentul a unu din cinci muncitori.

Rata șomajului ar fi ajuns la 16% în luna aprilie, depășind recordul de 10,8% din noiembrie 1982, cel mai ridicat nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și:

Coronavirus SUA: Șomajul, la un nivel istoric/ Statele Unite au pierdut toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani