Președintele Donald Trump a anunțat miercuri că renunță în cele din urmă la desființarea celulei de criză care coordonează lupta anticoronavirus, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images

Miercuri, vicepreședintele Mike Pence a indicat că acest „grup de lucru” ar trebui desființat în săptămânile următoare pentru a reveni la o acțiune pe departamente.

Într-o serie de tweeturi postate miercuri dimineață, Trump a subliniat că această celulă de criză, organizată de Mike Pence și formată în special de șefi de agenții de sănătate și medici, a fost atât de eficientă încât va continuat „la nesfârșit”. Cu toate acestea, a spus că poate decide să „adauge sau să scoată” membri din acest grup.

Marți, din Arizona, președintele american a făcut un apel puternic pentru redeschiderea economiei, chiar dacă asta ar duce la creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

"Nu spun că totul este perfect. (...) Unii oameni vor fi loviți greu? Da. Dar trebuie să ne deschidem țara și trebuie să o deschidem în curând", a insistat el.

Statele Unite tocmai au trecut de 70.000 de decese legate de coronavirus și ar putea ajunge la 100.000 de decese înainte de începutul lunii iunie, conform mai multor modele epidemiologice.