Un copil de cinci ani, nemulțumit că mama sa nu a vrut să-i cumpere un Lamborghini, a fost oprit de poliție pe o autostradă din vestul Statelor Unite după ce se urcase la volanul mașinii familiei pentru a merge în California, de unde voia să achiziționeze costisitoarea mașină sport italiană, scrie AFP.

La volan, la 5 aniFoto: Captura Twitter

Potrivit poliției rutiere din Utah, care l-a oprit pe băiețel luni, acesta a luat decizia de a merge în California, la mii de kilometri depărtare, după ce se certase cu mama lui.

"A decis să ia mașina și să meargă în California pentru a o cumpăra", a scris poliția, pe Twitter. "Risca să fie depășit de nivelul prețului, deoarece nu avea decât trei dolari în buzunar", au adăugat polițiștii.

O înregistrare video difuzată de poliție arată SUV-ul condus de copil cum traversează benzile de circulație, în mijlocul altor mașini și camioane care îl depășesc.

Mașina a tras pe stânga după ce agentul Rick Morgan a pornit sirena.

Băiatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a reușit să conducă circa trei kilometri înainte de a fi oprit de poliție și nu a provocat niciun accident.

"Familia a afirmat că băiatul se afla sub supravegherea unui frate mai mare în acea dimineață; acesta a adormit și băiatul a luat cheile SUV-ului care erau atârnate într-un cârlig în casă", a explicat poliția.