​Armata siriană anunţă că a reuşit să blocheze un atac cu rachete israeliene asupra unui centru de cercetare și a unei baze militare din provincia Alep, în cel de al doilea atac venit dinspre Israel în mai puţin de o săptămână, transmite televiziunea de stat din Siria, citată de Reuters.

Atac cu racheteFoto: Flickr

Armata siriană a mai declarat că rachetele israeliene au lovit câteva barăci militare din al Safirah, o zonă rurală din estul Alepului. Televiziunea de stat susţine că de fapt ţintă era un centru de cercetare din zonă. Mai mult, serviciile de informaţii siriene spun că atacurile dinspre Israel s-au intensificat de la declanşarea pandemiei, profitând de faptul că atenţia întregii lumi este concetrată asupra crizei COVID-19.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze aceste declaraţii.

Experţii serviciilor occidentale sunt de părere că în Alep ar avea baze miliţii susţinute de Iran, unde au şi un centru de comandă, parte a unei prezențe în creștere în toată Siria controlată de guvern.

În februarie Israelul a anunţat că a lansat mai multe rachete spre Siria ca răspuns la un atac al Jihadului Islamic. Israelul a declarat atunci că a lovit mai multe obiective ale Jihadului Islamic Palestinian, situate la sud de Damasc și în Fâșia Gaza. Însă, Siria a transmis în februarie că sistemul său defensiv a interceptat majoritatea rachetelor israeliene.