Benedict al XVI-lea compară căsătoriile gay cu Anticristul: Adevărata amenințare pentru Biserică, dictatura mondială a ideologiilor pretins umaniste

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 4 mai 2020, 12:54 Actualitate | Internaţional


Papa Benedict
Foto: Agerpres
Papa emerit Benedict al XVI-lea, cunoscut pentru pozițiile sale tradiționaliste, acuză faptul că se dorește reducerea sa la tăcere și compară, într-o biografie publicată luni, căsătoriile homosexuale cu "Anticristul", scrie AFP.

În această biografie autorizată publicată în Germania și intitulată "Benedict al XVI-lea - O viață", Joseph Ratzinger, 93 de ani, care a acordat un lung interviu autorului, se declară victima unei "deformări răuvoitoare a realității".

"Spectacolul reacțiilor venite de la teologia germană este atât de aberant și de răuvoitor încât prefer să nu vorbesc", spune el, legat de polemica declanșată în 2018 de publicarea unuia dintre textele sale, considerat critic față de religia ebraică.

"Prefer să nu analizez adevăratele motive pentru care se dorește să fiu redus la tăcere", spune acesta, în condițiile în care biserica catolică din Germania a fost condusă în general de prelați reformiști și care a fost adeseori criticat pentru pozițiile sale privitoare la alte religii sau la subiecte majore ale societății.

Papa emerit, în funcție între 2005 și 2013, a fost atacat sub acuzația că încearcă să submineze eforturile de modernizare ale succesorului său, Papa Francisc.

În această biografie, Benedict spune că are relații bune cu Francisc. "Așa cum știți, prietenia mea personală cu Papa Francisc nu doar că s-a menținut, ea s-a dezvoltat", spune el.

Benedict al XVI-lea s-a trezit amestecat într-o polemică la Vatican în februarie, când secretarul său privat a fost îndepărtat din anturajul Papei Francisc.

Această decizie a venit după publicarea unei foarte controversate cărți a acestui secretar, semnată împreună cu Papa emerit și cu cardinalul ultra-conservator Robert Sarah, în care este apărat cu forță celibatul preoților, o temă foarte fierbinte în cadrul bisericii catolice.

În opinia unor analiști, cartea a fost o imixtiune în pontificatul Papei Francisc.

După 48 de ore, Benedict al XVI-lea a cerut ca numele său să fie înlăturat de pe lista autorilor, ca și introducerea și concluziile unde apărea și semnătura sa.

Pe acest fond, în biografia publicată luni, Benedict al XVI-lea își reafirmă pozițiile și în special opoziția față de căsătoriile homosexuale, unde vede opera "Anticristului", forța malefică ce încearcă să se substituie lui Iisus Cristos.

"În urmă cu o sută de ani, era considerat încă absurd să vorbești de căsătorii homosexuale, astăzi ești excomunicat când te opui", spune el. "Același lucru pentru avort sau crearea de oameni în laboratoare", adaugă el.

"Societatea modernă este în curs de a formula un credo anticristic care atrage excomunicarea din societate atunci când i te opui", afirmă Papa emerit. În opinia sa, "adevărata amenințare pentru Biserică" este "dictatura mondială a ideologiilor pretins umaniste".

În această biografie, Ratzinger a fost întrebat dacă a fost vreodată îndrăgostit, potrivit agenției dpa: "Ați iubit vreodată o fată?" - "Poate." - "Este acesta un da?" - "Unii o pot interpreta așa."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7134 vizualizari

 • +9 (25 voturi)    
  ei au lovit unitatea hetero (Luni, 4 mai 2020, 13:09)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  Prima forma de dezintegrare a familiei barbat-femeie a fost la Marea schisma cand Preotilor catolici li s-a impus celibatul.

  Celibatul este nefiresc, este lovitura la temelie data unitatii familiei traditionale heterosexuale.
  • -2 (8 voturi)    
   ? (Luni, 4 mai 2020, 14:54)

   mgs [utilizator] i-a raspuns lui Ionescu Raymond

   Din cate stiu sunt si preoti necasatoriti: preotii monahi.
   Daca e cum spui tu, s-a gresit totul deja de la inceput, practic cam de prin secolul II.
   • 0 (0 voturi)    
    gresesti (Joi, 8 octombrie 2020, 10:50)

    Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui mgs

    fals
    nu sunt obligati preotii monahi sa traiasca in urbe
    pe cand preotii catolici sunt sfatuitorii tuturor cetatenilor credinciosi din orase
 • +2 (18 voturi)    
  Un banc citit în Dilema veche, (Luni, 4 mai 2020, 13:10)

  comentatordiletant [utilizator]

  nu mult după alegerea lui Benedict al XVI-lea:

  Varșovia - întuneric, ceață, ocupație, război (al II-lea mondial).
  Pe o străduță apare un trecător întârziat. Un vigilent soldat catolic german îl zărește și-și coboară pușca de pe umăr. Atunci aude o voce:
  „Nu trage, cruță-i viața!”
  Cum soldatul n-a ținut cont și a dus pușca la ochi, vocea a continuat:
  „Nu trage, e viitorul Papă!”
  Dar degetul se apropia de trăgaci, așa că vocea insistă:
  „Iar tu îi vei urma la Vatican!”
  • +4 (6 voturi)    
   bancul e arhaic (Luni, 4 mai 2020, 21:25)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

   Nu banuia ce inseamna un catolic comunist sud-american.
 • -5 (9 voturi)    
  buhucean (Luni, 4 mai 2020, 13:13)

  mmmircea [utilizator]

  o sa-l dam in judecata, ca sa-mi mai trag si eu niste banuti.
 • -3 (25 voturi)    
  Cine vorbește de dictatură! (Luni, 4 mai 2020, 13:14)

  BEDE [utilizator]

  Adică tocmai cel care a fost capul organizației care îi ardea pe rug pe cei care erau clasați ca eretici vorbește de dictatură? Asta este ceea ce face de batjocoră numele lui Hristos.
  Altfel, cam are dreptate: se tinde spre un fel de inchiziție. Nu care să ardă pe rug, dar care să aplice amenzi imense și să bage la închisoare pe cei care spun ceea ce nu convine.
  • -2 (4 voturi)    
   e doar gargara (Luni, 4 mai 2020, 23:33)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   vor si ei sa mai recupereze din publicul ceva mai conservator.
 • +11 (25 voturi)    
  DIN PACATE... (Luni, 4 mai 2020, 13:14)

  rov [utilizator]

  Biserica e din ce in ce mai departe de Dumnezeu, popii sunt adevarata amenintare pentru biserica.
 • -6 (28 voturi)    
  "În urmă cu o sută de ani... (Luni, 4 mai 2020, 13:19)

  inmono [utilizator]

  Marea Britanie era inca un imperiu, peste jumatate din Europa nu avea iluminat public, fetele irlandeze care faceau sex inainte de casatorie erau inchise cu forta in scolilele magdalene, ziua de lucru de 8 ore nu exista, femeile nu aveau drept de vot etc.

  Ce nu s-a schimbat in ultima suta de ani e numarul de popi pedofili si homosexuali, dar asta nu specifica acest papa demisionar, trimisul (cu jumatate de norma) al divinitatii pe pamant.

  Sincer, imi e perfect indiferent ce face Ion cu Ghita sau Maria cu Lenuta cat timp nu incalca legea sau drepturile altora.
 • -6 (18 voturi)    
  Pai (Luni, 4 mai 2020, 13:23)

  Coco_papagal [utilizator]

  da. Homosexualitatea din capela sexteena e rezolvata?
 • +13 (29 voturi)    
  Incredibil (Luni, 4 mai 2020, 13:35)

  Imperialistu [utilizator]

  Benedict este crestin si are o viziune crestina asupra lumii in care pacatul e de evitat, nu de sarbatorit. Uau, cine ar fi crezut? Socant!
  • +12 (16 voturi)    
   Evident! (Luni, 4 mai 2020, 14:11)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Imperialistu

   În Iuropa marxistă creștinismul și afirmarea valorilor sale a devnit așa un soi de chestie subversivă.

   Nu-i bai! Cine face ca URSS, ca URSS va sfârși!
 • +6 (26 voturi)    
  nu greseste (Luni, 4 mai 2020, 13:36)

  srpc [utilizator]

  .
 • -11 (17 voturi)    
  Dar abuzurile asupra copiilor...? (Luni, 4 mai 2020, 13:53)

  ggiiggii [utilizator]

  Alea cum sunt catalogate de biserica ortodoxa?
  Musamalizeaza mii de cazuri de abuzuri asupra minorilor, platesc miliarde ca sa inchida gura victimelor...dar sunt revoltati de casatoriile intre gay( persoane mature, constiente de alegerilor lor)....
  In schimb, biserica catolica...abuzeaza copii nevinovati si vulnerabili de secole....
  BOR=Catolici= cancerul societatii
 • +9 (11 voturi)    
  Presa si teologia (Luni, 4 mai 2020, 14:17)

  Setalcott [utilizator]

  "Mass media – pentru ca azi e ziua in care trebuie pomenite (Vesnica Lor Pomenire!)- au fost in avangarda fenomenului. Spectacolul penibil pe care il vedem, de pilda, in America, in ce a mai ramas din aceasta -inainte respectata si importanta- institutie sociala, azi in descompunere rapida si redusa la o anexa propagandistica si de entertaiment, este in buna masura si rezultatul infantilizarii si debilizarii intelectuale a noilor generatii. A urmari azi „corpul de presa” si „organizatiile de elita” din mass media occidentale inseamna a urmari pe viu un studiu de caz aproape halucinant" (Dragos Paul Aligica)

  Articolul de fata sta marturie. Papa zice "Societatea modernă este în curs de a formula un credo anticristic". AFP informeaza: "Benedict al XVI-lea compară căsătoriile gay cu Anticristul"
  Cardinalul Sarah sustine celibatul preotilor. AFP: e ultraconservator. Atunci sedevacantistii cum mai sunt? Hiperconservatori, banuiesc
  • +4 (4 voturi)    
   Memorabil (Luni, 4 mai 2020, 18:16)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Se potriveste de minune sfatul lui Atticus Finch pentru cititul presei: "delete the adjectives and you’d have the facts" - Harper Lee - To Kill a Mockingbird
 • +4 (8 voturi)    
  De asta avem nevoie de pluralism (Luni, 4 mai 2020, 14:19)

  Appollodor [utilizator]

  Nici Biserica Catolică nu a ezitat să se comporte dictatorial atunci când a avut, istoric, oportunitatea, nici apostolii ideologiei progresiste nu o să ezite să o facă la rândul lor. Observăm ce se întâmplă în mediul academic din vest, unde persoanele fără opinii progresiste sunt inevitabil excluse. Ce nu trebuie însă uitat este că și conservatorii s-au purtat identic în trecut, când dețineau ei puterea în mediul universitar.

  Societatea sănătoasă este aceea unde toate opiniile pot fi auzite, unde există toleranță pentru fiecare. Numai inchizitorii trebuie excluși, iar inchizitori e bine să reținem că există de toate părțile, ajunge să citim puțină istorie ca să-i remarcăm.
 • +13 (15 voturi)    
  Dictatura mondială a ideologiilor pretins umaniste (Luni, 4 mai 2020, 14:38)

  CezarN [utilizator]

  Este diagnosticul perfect pus de acest papă lumii moderne.
  Dictatura "progresistă" bazată pe ideologii de gen și de sex justificate științific de tot felul de "studii" finanțate copios de către doctori Faust care și-au vândut sufletele la câte o răscruce a vieților lor va fi mai rea decât cea comunistă.
  Dacă Galilei a scăpat de inchiziție, ei bine, de inchiziția progresista nu scapă nimeni: îți vor căuta până la a șaptea generație vreun strămoș care nu a fost corect politic și te vor linșa în piața publică imediat căci ei au totul: bani, influenta, massmedia si armate de idioți utili lacomi de bani ușor câștigați și de stipendii in functii ambalate frumos dar in esenta de slugi.
 • +9 (15 voturi)    
  A descris perfect directia in care mergem: (Luni, 4 mai 2020, 15:45)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  O "dictatura mondială a ideologiilor pretins umaniste".

  Cateva vorbe care reflecta perfect realitatea.

  Bine zice Benedict!
 • -11 (11 voturi)    
  ... (Luni, 4 mai 2020, 17:57)

  raducutu [utilizator]

  Eu cred ca ar fi in favoarea casatoriei copil-popa mai degraba...
 • -7 (9 voturi)    
  Adevarata amenintare... (Luni, 4 mai 2020, 19:36)

  MaXaM [utilizator]

  Adevarata amenintare pentru omenire este religia organizata, anti-evolutie, anti-stiinta, anti-umanista, scutita de taxe si incurajata de stat sa fie primul mecanism de manevrare al maselor.

  Nu va imbatati cu apa rece, exista o explicatie de ce religia este suportata si incurajata in special de regimurile extremiste... cati preoti arestati pentru ca au tinut slujba de Paste ati vazut in vremea comunismului? Singurii care au ajuns la canal erau cei care fie nu au renuntat la averi si erau importiva colectivizarii, sau nu au dat cota de declaratii la securitate...
 • +10 (10 voturi)    
  Singurul papa (Luni, 4 mai 2020, 20:17)

  wintershadow [utilizator]

  Care a "renuntat" la functie in timpul vietii...oare de ce? Pentru opiniile sale "retrograde", nu se mai putea astepta pana la moartea sa, trebuia sa vina cat mai rapid altul cu viziuni "moderne", adaptat societatii deschise (undeva in spate jos, nu la minte).
 • +4 (10 voturi)    
  Papa benedict (Luni, 4 mai 2020, 22:21)

  adrian88000 [utilizator]

  a semnat demisia in timp ce viitorul Francis ii strangea piciorele la menghina.E clara lupta celor doua ideologii : Francisc marxist ateu, Benedict catolic adevarat !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by