Kim Jong Un nu ar fi suferit o intervenție chirurgicală, a declarat duminică un înalt oficial sud-coreean, după ce au apărut în presă informații despre o operație nereușită a liderului nord-coreean care nu a mai avut apariții publice timp de trei săptămâni, potrivit AFP.

Kim Jong Un la KumgangFoto: KCNA

"Președintele Kim nu ar fi fost operat", a declarat un oficial sud-coreean, potrivit agenției de știri Yonhap. Potrivit acestuia, Seulul are suficiente dovezi pentru a concluziona că nu a fost vorba de o operașie în țară sau în străinătate.

Întrebările despre starea de sănătate a lui Kim au început să crească de la absența sa notabilă de la sărbătorile din 15 aprilie. Această zi este cea mai importantă din calendarul politic nord-coreean, deoarece întreaga țară comemorează nașterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a apărut în public pentru prima dată după 20 de zile, anunţă presa nord-coreeană, citată de BBC News. Potrivit agenţiei de presă KCNA, Kim Jong-Un a participat la inaugurarea unei fabrici de fertilizatori. Liderul autoritarist de la Phenian a fost însoţit la ceremonie de alţi membri ai regimului, inclusiv de sora sa, Kim Yo Jong. KCNA nu a oferit imagini de la eveniment. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.