Medicii care l-au avut în îngrijire pe premierul britanic, Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus, pregătiseră anunţul decesului său după internarea lui în secţia de terapie intensivă, a afirmat el duminică într-un interviu acordat tabloidului The Sun on Sunday, citat de AFP.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

"A fost într-adevăr un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru", a spus el publicaţiei britanice, oferind pentru prima dată detalii despre boala sa. "Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul +moartea lui Stalin+", a adăugat Boris Johnson.

"Nu mă aflam într-o situaţie deosebit de strălucită şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă. Medicii erau pregătiţi în toate felurile pentru ce trebuiau să facă dacă lucrurile luau o întorsătură proastă", a mai afirmat el, potrivit Agerpres.

Boris Johnson și-a numit fiul în onoarea medicilor care i-au salvat viața

Premierul britanic Boris Johnson și logodnica sa, Carrie Symonds, și-au numit fiul nou-născut Wilfred Lawrie Nicholas, parțial în onoarea medicilor de la terapie intensivă care au salvat viața prim-ministrului britanic când acesta se lupta cu complicații legate de COVID-19, relatează Reuters.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, s-a întors la muncă luni după o perioadă de convalescență ca urmare a contractării noului coronavirus care l-a adus în stare gravă la terapie intensivă în timpul vârfului epidemiei. Acesta le-a mulțumit doctorilor de la Spitalul Saint Thomas despre care a spus că „mi-au salvat viața, fără îndoială”.