Faimosul colegiu Eton, unul dintre cel mai prestigioase licee de băieţi din Marea Britanie, a anunţat o investiţie de 100 de milioane de lire sterline (113 milioane de euro) pe parcursul a cinci ani pentru a ajuta la reducerea inegalităţilor din educaţie adâncite de pandemia de COVID-19, relatează sâmbătă AFP.

Colegiul EtonFoto: Eton College

"Nu există nicio îndoială că prăpastia provocată de inegalităţi se adânceşte în domeniul educaţiei din cauza COVID-19. Şi, noi avem un rol de jucat", a declarat directorul Simon Henderson într-o înregistrare video publicată de colegiu, situat în Windsor, Anglia, la circa 40 vest de Londra.

Şcoala privată va creşte în mod semnificativ numărul elevilor defavorizaţi scutiţi de taxele de şcolarizare (42.500 de lire pe an, aproape 48.000 de euro), va pune la dispoziţie cursuri online gratuit şi va dezvolta parteneriate cu şcolile publice, în special "în zonele defavorizate", a detaliat el.

Mai mulţi premieri britanici, inclusiv David Cameron şi Boris Johnson, precum şi prinţii William şi Harry, se numără printre absolvenţii colegiului Eton, potrivit Agerpres.