Relaxarea măsurilor de carantinare și repornirea economiei continuă în Statele Unite cu pași diferiți de la stat la stat, dar ritmul s-ar putea accelera dacă medicamentul antiviral experimental, Remdesivir, pe care se bazează Statele Unite, va da rezultatele așteptate, scrie AFP.

Coronavirus SUAFoto: Alexander Rector/National Guard / Zuma Press / Profimedia

În ciuda rapoartelor zilnice foarte îngrijorătoare privind numărul de morți și îmbolnăvirile, statele federale americane avansează în ridicarea măsurilor restrictive. În plus, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgență, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienților care suferă de coronavirus, anunță președintele Donald Trump.

Pe de altă parte, în mai multe țări din Europa de Vest, chiar dacă relaxarea măsurilor de carantinare a început, pașii sunt timizi fiindcă există frica de un nou val de contaminări.

Pandemia a ucis peste 235.000 de oameni la nivel mondial de la debutul său în decembrie în China, potrivit unui raport întocmit de AFP din surse oficiale.

Cea mai afectată țară este Statele Unite cu aproape 65.000 de decese. Statele Unite au totalizat peste 30 de milioane de cereri de ajutor de șomaj de la mijlocul lunii martie, un record istoric.

Pentru a reporni economia, peste 35 din cele 50 de state americane au început să ridice restrictiile sau urmează să facă acest pas, în timp ce demonstrațiile pentru „redeschiderea Americii” se înmulțesc în toată țara.