Povestea emoționantă a unei femei din Kenya a făcut înconjurul țării, iar oamenii s-au mobilizat într-un demers fără precedent ca să o ajute. Femeia a pus la fiert pietre, pentru a le da impresia celor 8 copii ai săi înfometați că gătește și sperând că aceștia vor adormi în timp ce așteptau să fie gata "masa", scrie BBC.

femeie din Kenya care fierbe pietre pentru copiii eiFoto: Captura

Peninah Bahati Kitsao, din Mombasa, lucra ca spălătorească, dar nu mai are de lucru din cauza restricțiilor impuse de coronavirus și a rămas fără nicio sursă de venit.

Este văduvă de anul trecut, când soțul său a fost împușcat, și locuiește cu cei 8 copii într-o casă cu două încăperi, fără apă curentă sau electricitate.

Peninah Bahati Kitsao a pus într-o oală pietre la fiert, sperând că cei 8 copii ai ei vor adormi în timp ce își așteptau "masa".

O vecină a femeii a surprins scenele și a anunțat presa. Ea venise să vadă ce se întâmplă pentru că i-a auzit pe copii plângând.

Peninah Bahati Kitsao a fost apoi intervievată de o televiziune din Kenya, iar oamenii au fost impresionați de povestea ei, care a făcut înconjurul țării africane. A urmat o mobilizare fără precedent, sute de kenyeni donând bani pentru femeie și pentru cei 8 copii ai ei.

Ea a declarat pentru postul local de televiziune că nu este prima dată când recurge la o astfel de tactică și că nu i-a mai putut păcăli pe copii, care și-au dat seama că minte și că nu are ce să le dea să mănânce. "Au început să-mi spună că știau că îi mint, dar nu pot face nimic pentru că nu am nimic", a afirmat femeia.