Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a acuzat Organizația Mondială a Sănătății că împinge copii spre homosexualitate și masturbare, un nou atac la adresa agenției care pledează, spre deosebire de el, pentru distanțare socială ca măsură de combatere a avansului coronavirusului, scrie AFP.

Jair BolsonaroFoto: Flickr

Președintele a publicat aceste acuzații miercuri seara, pe Facebook, înainte de a șterge mesajul.

"Organizația Mondială a Sănătății este cea pe care unii voiau să mă vadă urmându-i sfaturile?", s-a întrebat el.

"Ar trebui să-i urmăm și politica în materie de educație?" "Pentru copii până la patru ani: satisfacție și plăcere în atingerea corpului, masturbare (....) Pentru copii de patru până la șase ani, o identitate de gen pozitivă (...) masturbare la vârsta fragedă a copilăriei, homosexualitate (...) de la 9 la 12 ani: prima experiență sexuală".

Originea acestei postări se află într-un ghid din 2010 "Norme pentru educația în Europa", publicat de biroul Europa al OMS.

Acest ghid explică, între alte subiecte, că micii copii își descoperă corpul și că este normală curiozitatea pentru sexualitate.

Președinția braziliană nu a dorit să comenteze subiectul.

Foarte influențat de omologul său american Donald Trump, Jair Bolsonaro folosește frecvent rețelele sociale și a atacat în repetate rânduri OMS, așa cum a făcut și Washingtonul în criza mondială a covid-19.

Președintele brazilian, care a comparat coronavirusul cu o "mică gripă", consideră că repornirea economie este mai importantă decât carantinarea populației.