Documentele considerate a fi "visul devenit realitate al oricarui fan al teoriei conspiratiei" au fost scoase la iveala. Acestea sugereaza ca Lee Harvey Oswald si Jack Ruby au pus la cale asasinarea presedintelui John F. Kennedy.

Potrivit anchetatorilor, Oswald a actionat singur atunci cand l-a impuscat pe Kennedy, aflat in coloana oficiala care trecea prin Dallas. La doua zile dupa aceea, Ruby l-a impuscat pe Oswald, in timp ce politistii il duceau la interogatoriu.

Cutia cu dovezi, gasita intr-un seif vechi dintr-o resedinta aflata in Dallas, include transcrierea unei conversatii intre cei doi, sustine telegraph.co.uk. Oswald si Ruby discutau despre cum ar putea pune asasinarea pe seama Mafiei.

Documentul mai arata faptul ca tinta initiala ar fi fost fratele presedintelui, Robert Kennedy. Acesta a fost si el asasinat la o vreme dupa aceea (1967), pentru ca lansase o campanie impotriva criminalilor interlopi. Cei doi au decis insa ca este mai usor sa il omoare pe presedinte - decat pe fratele lui - si ca moartea lui John F Kennedy ar rezolva lucrurile la fel de bine.

In transcrierea conversatiei, Oswald spune: "Pot s-o fac, nu am nevoie decat de carabina si de o cladire inalta; dar va dura ceva timp, poate chiar sase luni, pana voi gasi locul potrivit; o sa-mi trebuiasca niste bani, sa-mi ajunga pentru tot timpul in care voi face planurile".

Anchetatorii nu au gasit nicio arma, insa au dat peste un toc de pistol, scrisori trimise si primite de la Henry Wade - avocatul lui Ruby si Oswald la acea vreme - si haine care probabil le-au apartinut acestora.

Expertii pun la indoiala probele, afirmand ca este posibil ca obiectele sa faca parte de fapt din recuzita unui film documentar asupra caruia se documenta avocatul Wade, dar pe care nu l-a facut niciodata.