Un grup de necunoscuţi au înjunghiat patru trecători în oraşul german Hanau, marţi seara târziu, a anunţat poliţia citată miercuri de dpa, potrivit Agerpres.

PolizeiFoto: Dani Rockhoff

Atacatorii au fugit după incident, a precizat poliţia într-un comunicat.

Informaţiile iniţiale indică faptul că victimele atacului sunt persoane care se aflau, separat, în centrul oraşului, în momentul în care au fost atacaţi de cinci sau şase bărbaţi.

Cei patru răniţi, bărbaţi cu vârsta între 17 şi 26 de ani, au fost transportaţi la spital, unii dintre ei suferind răni, care nu le pun însă viaţa în pericol.

Poliţia îi caută pe suspecţi, folosind inclusiv un elicopter, iar procuratura publică din Hanau a lansat o anchetă.

Oraşul Hanau, din centrul Germaniei, a devenit cunoscut pe plan internaţional după atacurile armate care au avut loc în februarie anul trecut. Nouă oameni au fost ucişi în două atacuri comise în seara de 20 februarie în centrul oraşului Hanau, din landul Hessa. Trei dintre victime aveau cetăţenie germană, două turcă, una bulgară şi una română. O persoană decedată era originară din Bosnia, iar o alta avea dublă cetăţenie - germană şi afgană, a transmis poliţia către primăria din Hanau. Agresorul, germanul Tobias Rathjen, în vârstă de 43 de ani, şi-a ucis ulterior şi propria mamă, o femeie de 72 de ani, după care s-a sinucis în apartamentul lor.

Cu câteva zile înainte, Tobias Rathjen postase câteva înregistrări video în care vorbea despre ura sa faţă de străini, dar şi de teama sa că este monitorizat, uneori prin telepatie, de agenţii de spionaj.