​Fostul secretar de stat american şi candidatul democraţilor la alegerile pezidenţiale din 2016, Hillary Clinton, a declarat marţi că îl susţine pe fostul vicepreşedinte Joe Biden în cursa pentru Casa Albă de anul acesta. „Avem nevoie de un lider precum Joe Biden”, a spus Clinton, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Hillary Clinton l-a numit pe Biden un „prieten” şi o persoană care s-a „pregătit pentru acest moment întreaga sa viaţă”, în timp ce l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump ca pe cineva care este atât de rău pregătit să fie lider adevărat, încât pare că joacă doar un rol de televiziune.

„Vreau să mă alătur tuturor celor care te susţin pentru a fi preşedintele nostru”, a spus Clinton, adăugând, referindu-se la pandemia de coronavirus, că „acesta este un moment în care avem nevoie de un lider, un preşedinte, precum Joe Biden”.

Biden a numit-o pe Clinton drept „prietenă” şi i-a mulţumit-o pentru „minunata ei susţinere”.

Biden a devenit prezumtivul candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie după ce Sanders şi-a suspendat campania la începutul lunii aprilie, iar Clinton a spus în repetate rânduri că va susţine eventualul nominalizat. La alegerile din 2016, Clinton a pierdut preşedinţia SUA în faţa lui Donald Trump, dar a câştigat votul popular.

Clinton, prima femeie candidat la preşedinţia Statelor Unite din partea unui partid major, este cea mai recentă figură democratică care susţine candidatura lui Biden. Sprijinul acesteia vine după cele ale fostului preşedinte Barack Obama, preşedintelui Camerei Reprezenţanţilor Nancy Pelosi, şi senatorilor democraţi Bernie Sanders şi Elizabeth Warren.